ΑΠΚ: Κενή θέση Προϊστάμενου Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας


Γίνονται δεκτές αιτήσεις για μία κενή μόνιμη  θέση Προϊστάμενου Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. (Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής).

Ο βασικός  μισθός της θέσης  είναι:  Α14(ιι)  €41.810 -  €56.218,  (Ν. 50(Ι)/2005)  στον οποίο προστίθενται  οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία και καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης που ισχύει, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτ ούμενα προσόντα έχουν ως εξής:

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ:

  •  Συντονίζει το έργο του Εργαστηρίου αναφορικά με την ανάπτυξη και παραγωγή του εκπαιδευτικού υλικού του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τις Σχολές / Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου, σε ψηφιακή μορφή, που να συνάδει με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και τη μεθοδολογία της ανοικτής και εξ  αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι υπεύθυνος για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  •  Μεριμνά για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Εργαστηρίου με τη συνεχή επαναξιολόγηση των διαδικασιών σχεδιασμού, παραγωγής και παράδοσης  ψηφιακού  εκπαιδευτικού  υλικού  στη  βάση  προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, προϋπολογισμών και δεικτών ποιότητας.
  •  Εισηγείται την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και άλλης υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και την πρόσληψη ειδικών επιστημόνων για τη στελέχωση του Εργαστηρίου με το απαραίτητο προσωπικό.
  •  Καταρτίζει και υποβάλλει το ετήσιο πρόγραμμα λειτουργίας και δραστηριοτήτων, έκθεση πεπραγμένων, καθώς και προϋπολογισμό και απολογισμό του Εργαστηρίου.
  •  Μεριμνά  για την οργάνωση, διοίκηση και τήρηση του προγράμματος λειτουργίας  και δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου και προΐσταται του προσωπικού του.
  • Μεριμνά  για  τη συνεχή  ενημέρωση  και αναβάθμιση των  γνώσεων και  δεξιοτήτων του  προσωπικού του Εργαστηρίου αναφορικά με την πρόοδο και τις εξελίξεις στην ανάπτυξη τεχνολογίας και καινοτομίας  στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και αντίστοιχης παιδαγωγικής μεθοδολογίας που συνάδει με την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Μεριμνά  για  την  προμήθεια, εγκατάσταση,  διαχείριση, διαμόρφωση, εύρυθμη  και  ασφαλή λειτουργία και συντήρηση του εξοπλισμού του Εργαστηρίου.
  • Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα συναφή καθήκοντα  του ανατεθούν

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

1.    Πανεπιστημιακός τίτλος ή ισότιμο προσόν από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο σε ένα τουλάχιστον τομέα ή συνδυασμό των τομέων αυτών:

Διοίκηση  Πληροφοριακών  Συστημάτων  (Management  Information  Systems),  Μηχανική  Υπολογιστών (Computer Engineering),   Επιστήμη της Πληροφορικής (Computer Science), Ηλεκτρολογική Μηχανική (Electrical   Engineering),   Ηλεκτρονική   Μηχανική   (Electronic   Engineering),   Ηλεκτρονική   Απεικόνιση (Electronic Imaging), Τηλεπικοινωνίες (Data Communications), Ψηφιακή Μηχανική (Digital Engineering), Εκπαιδευτικός  Σχεδιασμός,  Εκπαιδευτική  Τεχνολογία,  Μαθηματικά,  Διοίκηση  Επιχειρήσεων,  Ιστορία  – Αρχαιολογία – Μουσειολογία και Επιστήμες της Αγωγής.

2.   Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών τουλάχιστον επιπέδου Master σε ένα τουλάχιστον από τους προαναφερθέντες τομείς ή συνδυασμό των τομέων αυτών.

3.   Οκταετής τουλάχιστον εμπειρία, σε υπεύθυνη θέση, ως συντονιστής ομάδας, σχετική με τα πιο πάνω καθήκοντα/ αρμοδιότητες της θέσης, κυρίως σε θέματα υπολογιστών, δικτύων υπολογιστών, παραγωγής εκπαιδευτικού/ πληροφοριακού υλικού, ή/και τηλεπληροφορικής.

4.    Ευρεία επαγγελματική γνώση στις διαδικασίες καθορισμού αναγκών, σχεδιασμού και παραγωγής εκπαιδευτικού πολυμεσικού υλικού (έντυπο υλικό ή/και ψηφιακό υλικό).

5.    Εξειδίκευση ή εμπειρία στο πεδίο της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ή/και μάθησης από απόσταση, ή/και εκπαίδευσης ενηλίκων ή/και χρήσης σύγχρονης τεχνολογίας και παραγωγής προτύπων εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, θα αποτελεί  πλεονέκτημα μεταξύ ισάξιων υποψηφίων.

6.    Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.

7.    Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία, επικοινωνιακές δεξιότητες και ικανότητα αποτελεσματικής συνεργασίας.

    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

  •  Διδακτορικός τίτλος σπουδών

    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

(1)   Ανάλογα με τις ανάγκες του Πανεπιστημίου, ο/η κάτοχος της θέσης θα τυγχάνει ειδικής εκπαίδευσης και θα παρακολουθεί επιμορφωτικά μαθήματα σχετικά με τα καθήκοντά του/της.

(2)   Ο/Η  κάτοχος  της  θέσης  τοποθετείται  ή  μετακινείται  σε οποιοδήποτε Τμήμα ή  Υπηρεσία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

(3)    Οι  υποψήφιοι  πρέπει  να  είναι  πολίτες  της  Κυπριακής  Δημοκρατίας  ή  πολίτες  κράτους  μέλους   της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νοείται ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να επιτρέψει σε ειδική  περίπτωση,  για εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, όπως πρόσωπο που δεν είναι πολίτης της Δημοκρατίας ή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποβάλει αίτηση για διορισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού και σε περίπτωση επιλογής του αυτό μπορεί να διοριστεί:

Α.  Με σύμβαση για ορισμένο χρονικό διάστημα ή

Β.  πάνω σε μόνιμη θέση, αν το εν λόγω πρόσωπο είχε απασχοληθεί στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή στη Δημόσια Υπηρεσία με σύμβαση για περίοδο όχι μικρότερη από τέσσερα χρόνια».

(4)    Σύμφωνα με το άρθρο  31(β) των περί  Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμων του 1990  έως  2006  «Κανένας  δε διορίζεται στη δημόσια υπηρεσία, εκτός αν συμπλήρωσε την ηλικία των δεκαεπτά χρόνων και, νοουμένου ότι πρόκειται για πολίτη της Δημοκρατίας, έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει απαλλαγεί νομίμως από αυτές».

(5)    Η Διοικούσα Επιτροπή  δύναται, αναλόγως  προσόντων και  πείρας σε  αντίστοιχη  θέση,  να  τοποθετήσει υπάλληλο κατά το διορισμό σε οποιαδήποτε βαθμίδα της κλίμακας Α14(ιι).

(6)    Οι υποψήφιοι οι οποίοι καλύπτονται από τις πρόνοιες του περί Πρόσληψης Ατόμων με Αναπηρίες  στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμου του 2009 (Ν.146(Ι)/09), καλούνται όπως, με τα  λοιπά πιστοποιητικά που  επισυνάπτουν  στην  αίτησή  τους, υποβάλουν και  πρωτότυπα   πιστοποιητικά των θεραπόντων ιατρών τους στα οποία να περιγράφεται το είδος και η κατάσταση της αναπηρίας τους.

(7)     Οι υπάλληλοι που θα διοριστούν θα εργάζονται, ανάλογα με τις ανάγκες του Ανοικτού Πανεπιστημίου, είτε με σύστημα βάρδιας, είτε με ειδικά ωράρια, σύμφωνα με τους Κανόνες που εγκρίνει το Συμβούλιο.

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1.    Αίτηση  πλήρως  συμπληρωμένη  (Έντυπο  ΑΠΚΥ  12),  η  οποία  βρίσκεται  αναρτημένη  στον  ιστοχώρο  του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου www.ouc.ac.cy .

2.    Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα (σε ηλεκτρονική μορφή word  ή pdf).

3.    Αντίγραφα Πιστοποιητικών Σπουδών και εξετάσεων (σε ηλεκτρονική μορφή pdf).

4.    Πιστό Αντίγραφο Πιστοποιητικού Γεννήσεως (σε ηλεκτρονική μορφή pdf).

5.    Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας  (λεπτομερή  περιγραφή και/ή  αναφορές  προηγούμενων έργων)  (σε  ηλεκτρονική μορφή pdf).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Η  Αίτηση  και  τα  δικαιολογητικά  να  αποσταλούν  μέσω  ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου,  στην  ηλεκτρονική διεύθυνση employment@ouc.ac.cy.  (τα πρωτότυπα θα πρέπει να παρουσιασθούν όταν ζητηθούν για έλεγχο).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

1.    Αιτήσεις να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες με ελληνικούς και κεφαλαίους χαρακτήρες.

2.    Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 17η  Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00.

Για  πληροφορίες  που  αφορούν  τις  αιτήσεις  οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να  αποτείνονται  στα  τηλέφωνα:  + 357 22411600/662 καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 7:30 π.μ. – 3:00 μ.μ., ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: employment@ouc.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174