Από τις «μίζες εκατομμυρίων στην Εκπαίδευση», στη «βόμβα» του Ελεγκτή


Η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή στον υπουργό Παιδείας για τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών από τον διδακτικό χρόνο καθώς και τη μείωση του διδακτικού χρόνου, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Για όσους γνωρίζουν τα γεγονότα η ΠΟΕΔ είχε αρκετές φορές στο παρελθόν το αίτημα της για ίση μεταχείριση των μελών της με τους εκπαιδευτικούς της Μέσης.

Διαβάζοντας κάποιος το άρθρο του προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού στο Paideia News ημερομηνίας 17 Απριλίου 2016 με τίτλο Οι «μίζες» εκατομμυρίων στην Εκπαίδευση και η μιζέρια της, φαινόταν ξεκάθαρα που οδηγούνταν τα πράγματα. Πληροφορίες του  Paideia News αναφέρουν ότι από τότε άρχισε η ανεπίσημη επαφή αξιωματούχων της ΠΟΕΔ με τον Γενικό Ελεγκτή με στόχο την ισότητα. Το αίτημα της ΠΟΕΔ είναι να δοθούν οι αντίστοιχες ώρες σε αριθμό διορισμών και στους δασκάλους. Όμως αυτό εκ των πραγμάτων είχε απορριφθεί σιωπηρά  λόγω οικονομικών δεδομένων.

Η αντίδραση εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ ήλθε λίγες ώρες αργότερα με δήλωση του προέδρου της Δημήτρη Ταλιαδώρου στο Paideia News ημερομηνίας 17 Απριλίου 2016 συμφωνα εμ την οποία « με εκθέσεις τους τόσο η Επίτροπος Διοικήσεως όσο και ο Γενικός Ελεγκτής είχαν διαπιστώσει τις ατασθαλίες που έκανε η Δημοτική Εκπαίδευση στο κονδύλι των αντικαταστάσεων».

Σημειώνεται ότι από τους 554 εκπαιδευτικούς που ο κ. Μιχαηλίδης θεωρεί ότι είναι πλεόνασμα, η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι επίσης δεδομένο ότι θεωρείται εκτός κάθε λογικής ο τερματισμός των υπηρεσιών ΟΛΩΝ των πιο πάνω εκπαιδευτικών, αφού αυτό θα προκαλούσε εργατική αναταραχή.   

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔ στην τελευταία Συνδιάσκεψή της με ανακοίνωσή της (31 Μαΐου) ζήτησε την άμεση ικανοποίηση σειράς αιτημάτων της που συνεπάγονται νέους διορισμούς, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων.   Σημειώνεται ότι η επιστολή Μιχαηλίδη είχε σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας πολύ πιο πριν.

Με δεδομένη την αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ σε οποιαδήποτε μείωση του αριθμού των μελών της, ο υπουργός Παιδείας καλείται να αποπυροδοτήσει τη βόμβα Μιχαηλίδη, ή να την παραπέμψει σε άλλα αρμόδια σώματα (για θέματα οικονομικά και νομικά) για περαιτέρω χειρισμούς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










172