Απονομή βραβείων διαγωνισμού δοκιμίου της πρεσβείας της Ελλάδας


 Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  σε μια σεμνή τελετή στην πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδος, η τελετή απονομής των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού του Δοκιμίου της Πρεσβείας της Ελλάδος.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος, κ. Ηλίας Φωτόπουλος απευθυνόμενος στους νικητές του φετινού διαγωνισμού, σημείωσε ότι η παράδοση αυτού του διαγωνισμού κλείνει φέτος 40 χρόνια, λέγοντας ότι ο θεσμός αυτός στοχεύει στην προώθηση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού και στην ανάπτυξη του προβληματισμού και του ενδιαφέροντος των μαθητών για το ρόλο και τη συμβολή του ελληνικού πνεύματος στη διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης και στη διάπλαση ενεργών, υπεύθυνων και δημιουργικών πολιτών.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής στο δικό του χαιρετισμό, ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Πρεσβείας της Ελλάδος  στην Κύπρο όπως και άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα αναμφίβολα ενδυναμώνουν τους στενούς δεσμούς μας με το μητροπολιτικό Ελληνισμό.

 

Το πρώτο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ, για φέτος εξασφάλισε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Λυκείου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ - Δασούπολης Λευκωσίας, Μικαέλα Αλεξάνδρου.  Δόθηκε επίσης, χρηματικό ποσό 600 ευρώ  για ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Σχολείου, της μαθήτριας, που εξασφάλισε το πρώτο βραβείο.  Το πιο πάνω ποσό, επέδωσε στο Διευθυντή του Σχολείου, ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας,  Γιάννης Οικονομίδης, αφού κατά τη φετινή χρονιά, η Σχολική Εφορεία Λευκωσίας,  ενίσχυσε οικονομικά το διαγωνισμό, συμβάλλοντας για ακόμα μια φορά στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203