Αποτελέσματα Παγκύπριου μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας «Φυσική με μια ματιά»


Η Ένωση Φυσικών Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργάνωσε κατά τη σχολική χρονιά 2016 – 2017 τον Παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας «Φυσική με μια ματιά» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Στον διαγωνισμό κάθε μαθητής/τρια έπρεπε να φωτογραφήσει ένα φυσικό φαινόμενο και με τη βοήθεια συντονιστή/τριας εκπαιδευτικού να το περιγράψει μέσα από ένα κείμενο 250 λέξεων.

Η θεματολογία του διαγωνισμού ήταν ανοικτή αφού η Φυσική ως η επιστήμη που προσπαθεί να ερμηνεύσει τον κόσμο βρίσκεται σε όλα τα φαινόμενα που συμβαίνουν στο σύμπαν, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη κλίμακα και από την ύλη μέχρι το φως.

Οι μαθητές μπορούσαν να απαθανατίσουν φαινόμενα είτε από τη φύση είτε φαινόμενα που προκάλεσαν σε εργαστήριο. Οι φωτογραφίες μπορούσαν αν τύχουν μερικής επεξεργασίας αλλά όχι αλλοίωσης και τα συνοδευτικά κείμενα έπρεπε να είναι γραμμένα σε γλώσσα απλή, με προτάσεις συντακτικά και επιστημονικά ορθές, που να μπορούν να γίνουν κατανοητές από μη ειδικούς.

Τα έργα των μαθητών και μαθητριών αξιολογήθηκαν από δύο διαφορετικές επιτροπές. Την καλλιτεχνική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν φωτογράφοι και καλλιτέχνες και την επιστημονική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν φυσικοί και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας. Το αποτέλεσμα για κάθε έργο προέκυψε από το άθροισμα των βαθμολογιών των δύο επιτροπών με συντελεστές βάρους 2/3 για τη βαθμολογία της καλλιτεχνικής επιτροπής και 1/3 για τη βαθμολογία της επιστημονικής επιτροπής.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Την κατηγορία Λυκείου/Τεχνικής Σχολής και την κατηγορία Γυμνασίου. Σε κάθε κατηγορία ανακοινώνονται τα πέντε έργα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία.

Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει, η φωτογραφία που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από την καλλιτεχνική επιτροπή λαμβάνει το βραβείο της καλύτερης φωτογραφίας του διαγωνισμού.

Αποτελέσματα

 

Λύκεια / Τεχνικές Σχολές

Γυμνάσια

1ο Βραβείο

 

Φως και μαγεία

Ελληνική Αμερικανική Σχολή Λεμεσού

Χρώματα εν-τάσει

Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Πλατύ

 

2ο Βραβείο

 

Δρόσος

Λύκειο Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα»

Αιωρούμενες Φυσαλίδες

Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, Λάρνακα

 

3ο Βραβείο

 

Διαβαίνοντας στα μονοπάτια της ομίχλης

Λύκειο Πολεμιού, Πάφος

Το νερό που κινείται

Γυμνάσιο Καθολικής, Λεμεσός

 

1ος Έπαινος

 

Fizzybusy

Λύκειο Βεργίνα, Λάρνακα

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Γυμνάσιο Έγκωμης «Κυριάκος Νεοκλέους»

2ος Έπαινος

 

Σφαίρα είναι

Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος»

Ουράνια Ίριδα

Γυμνάσιο Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση»

 

Καλλιτεχνικό Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας:

Έργο: Διαβαίνοντας στα μονοπάτια της ομίχλης

Σχολείο: Λύκειο Πολεμιού, Πάφος

Όλες οι φωτογραφίες καθώς και τα συνοδευτικά κείμενα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε μέσω του πιο κάτω συνδέσμου.

https://sites.google.com/site/physicsataglance/home




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










371