Αρχιεπίσκοπος, Δημοσθένους και διευθυντές τα είπαν σε συνεστίαση στην Αρχιεπισκοπή


Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι "η σημερινή συνεστίαση γίνεται μέσα στα πλαίσια των επαφών που θέλουμε να έχουμε με τους νέους ανθρώπους, με τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να το κάνουμε θεσμό". "Εχουμε ξεκινήσει από πέρσι. Και πέρσι είχαμε κάνει συνεστίαση στους διευθυντές των σχολείων μέσης εκπαίδευσης γιατί θέλουμε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην Εκκλησία και η Εκκλησία να πάει πιο κοντά στα παιδιά", είπε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι "δεν φτάνει μόνο με τους ιερείς μας που έχουμε στις ενορίες". Όπως είπε, "τα παιδιά εκατόν τοις εκατόν, και αγόρια και κορίτσια, πηγαίνουν στο σχολείο, στη μέση εκπαίδευση, και εκεί είναι το καλύτερο πόστο που μπορούμε να έρθουμε σε επαφή".

 

"Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η Αρχιεπισκοπή, οι Μητροπόλεις, δεν είναι κάτι το απόρθητο, κάτι που δεν επιτρέπεται να μπει μέσα ο πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και δη ο νέος. Για αυτό από πέρσι έχουμε ανοίξει τις πόρτες μας και θέλουμε τα παιδιά να μπαίνουν και μέσα στην Αρχιεπισκοπή και μέσα στις Μητροπόλεις και να θεωρούν αυτόν το χώρο ως χώρο δικό τους. Είναι δικός τους και εμείς εδώ είμαστε στη διάθεσή τους, είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε το λαό μας από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους, όλους", είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι "αυτό το μήνυμα μπορεί, μέσω των εκπαιδευτικών μας, να πάει στα παιδιά πιο καλά, για αυτό κάνουμε τη σημερινή συνεστίαση, το τερπνόν μετά του ωφελίμου". Επίσης, ανέφερε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται "για να προετοιμάσουμε το κλίμα εκείνων των ημερών που γιορτάζουμε κάθε χρόνο μία εβδομάδα ολόκληρη, την Εβδομάδα Πολιτισμού και Βιβλίου", προσθέτοντας ότι "θέλουμε ακριβώς αυτό το πλησίασμα, τα παιδιά προς εμάς και εμείς προς τα παιδιά, αυτός είναι ο στόχος μας".

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι "ασφαλώς μας ανησυχούν οι νέοι μας διότι η ελπίδα μας είναι οι νέοι μας και θέλουμε, επειδή είμαστε πολύ λίγοι, στις τάξεις μας να μην υπάρχουν σκάρτα παιδιά, όλα να είναι καλά, όλοι να είναι προσωπικότητες".

 

"Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να έρθουν κοντά μας, να μας ακούσουν, να τους ακούσουμε και όπου έχουν προβλήματα να τα λύσουμε μαζί τους. Θέλουμε να τείνουμε ευήκοον ους προς όλους, και προς τους καλούς και προς τους ανάποδους, να τους ακούσουμε όλους και να ακούσουν και εκείνοι τη φωνή τη δική μας", πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι "με σεβασμό είμαστε σήμερα εδώ στην Αρχιεπισκοπή στο καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει ο Αρχιεπίσκοπος στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, να συζητήσουμε, να βρούμε εκείνους τους κοινούς δρόμους και τα κοινά οράματα, τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε γιατί ένας είναι ο στόχος, να υπηρετήσουμε την παιδεία αυτού του τόπου και τα παιδιά αυτού του τόπου".

Ανέφερε ότι "μέσα από καλή συνεργασία και ουσιαστική συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα".

"Ετσι και αλλιώς αυτός είναι ο στόχος και αυτό είναι που έχει τεθεί και ως πρωταρχικής σημασίας στόχος σε αυτό που λέμε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη και εμείς χαιρόμαστε γιατί με την Εκκλησία έχουμε πολύ στενή συνεργασία, γιατί είμαστε ταγμένοι σε κοινούς στόχους και οράματα", σημείωσε ο κ. Δημοσθένους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192