Αστυνομία: Πληρώστε για ισχυρά antivirus αντί σε απατεώνες


Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου συστήνει η Αστυνομία, καθώς γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης τους μέσα από ηλεκτρονικό μήνυμα, που δήθεν αποστέλλεται από την Κυπριακή Αστυνομία και το οποίο τους καλεί να καταβάλουν 100 ευρώ, για παράβαση στην οποία υπέπεσαν.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως τους τελευταίους 3 μήνες έχουν γίνει 120 περίπου καταγγελίες από πολίτες, κάποιοι από τους οποίους ξεγελάστηκαν και κατέβαλαν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, το συγκεκριμένο μήνυμα παρουσιάζεται ότι αντιπροσωπεύει την Αστυνομία της Κύπρου ή σε κάποιες περιπτώσεις άλλες υπηρεσίες, όπως η Europol και το FBI και ζητά όπως καταβληθεί, για δήθεν παράβαση, το ποσό των 100 ευρώ, εντός 72 ωρών.

"Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν τους τεχνικούς τους για να χρησιμοποιηθούν ισχυρά antivirus και το σημαντικό από όλα είναι να μην ανταποκριθούν σε καμία περίπτωση, να μην πληρώσουν γιατί πρόκειται για απάτη", είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρουσιάζεται και στο εξωτερικό, γι αυτό οι έρευνες γίνονται σε συνεργασία με άλλες χώρες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










212