Α΄Επιστημονική Ημερίδα στη Δημόσια Υγεία, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Η Σχολή Θετικών Επιστημών –Τμήμα Επιστημών Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει την 1η Επιστημονική Ημερίδα στη Δημόσια Υγεία, με θέμα: «20 χρόνια προσπάθειας εισαγωγής του ΓΕΣΥ στην Κύπρο. Πού αποτύχαμε;». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και θα αρχίσει στις 9:00πμ.

Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο έντιμος Υπουργός Υγείας κ. Πέτρος Πετρίδης.

Κύριος ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, κ. Νίκος Πολύζος, πρώην ΓΓ του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδος, με θέμα: «Οι Υπηρεσίες Υγείας στον καιρό της κρίσης».

Το απογευματινό μέρος της ημερίδας θα είναι αφιερωμένο στη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλων συναφών ανοιών. Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, από το νοσοκομείο Αθαλάσσης αλλά και νοσηλευτές του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Δημόσια Υγεία (προσφέρεται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Σε δήλωσή του, ο Δρ Ανδρέας Πολυνείκης – εκ των διοργανωτών της ημερίδας – ανέφερε: «επιλέξαμε να αφιερώσουμε την πρώτη διοργάνωση της ημερίδας για τη Δημόσια Υγεία στους προβληματισμούς γύρω από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε με τρόπο ουσιαστικό στο δημόσιο διάλογο για την υιοθέτηση ενός θεσμού που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του Κύπριου πολίτη».

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να μετατρέψει σε ετήσιο θεσμό τη διοργάνωση ημερίδας για τη Δημόσια Υγεία. Πρόκειται για ακόμη ένα επιστημονικό εργαλείο καταγραφής τεκμηριωμένων εισηγήσεων, μελετών, προτάσεων και ιδεών που συμβάλλει στον πανευρωπαϊκό προβληματισμό για την υιοθέτηση της ορθής στρατηγικής για την υγεία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183