Βραβεία Δημόσιου Νηπιαγωγείου Τραχωνίου σε μαθητικούς διαγωνισμούς


Το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Τραχωνίου ενημερώνει:

Τα παιδιά της τάξης Α2, του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Τραχωνίου, συμμετείχαν μαζί με τη νηπιαγωγό τους Ευτυχία Νικολάου, στο Διεθνή Διαγωνισμό λογοτεχνικής δημιουργίας «My sweet childhood as only in books can be found», ο οποίος τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Υπουργείου Παιδείας Πανεπιστημίου και Έρευνας της Ιταλίας και πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2018 στο Buzau της Ρουμανίας και έχουν πάρει ΒΡΑΒΕΙΟ για τα έργα τους.

Τα παιδιά μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό με δύο έργα τους:

  1. Λογοτεχνική δημιουργία.  Δημιούργησαν και εικονογράφησαν ένα ποίημα με τίτλο «We the kids», το οποίο μεταφράστηκε στα Αγγλικά για να μπορέσει να σταλεί στο διαγωνισμό.
  2. Δημιουργία κολάζ.  Δημιούργησαν ένα έργο τέχνης χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, με τίτλο «Nature is a gift when you are a child».

Συμμετείχαν επίσης στο ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο.  Cleaning my Island, με Θέμα: Let’s Do It! Cyprus.  Ενδεικτικές Εναλλακτικές Δράσεις Παγκύπριας  Εβδομάδας  Εθελοντισμού.

Πέραν από την καθιερωμένη Εκστρατεία Καθαρισμού ‘ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο’,  διοργανώθηκαν διάφορες εναλλακτικές δράσεις, ειδικά προσαρμοσμένες από την Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών της Ομάδας ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο, για τους μικρούς ήρωες του εθελοντισμού, στα πλαίσια της Εβδομάδας Εθελοντισμού 23 – 29 Απριλίου 2018.

Τα παιδιά συμμετείχαν στα ακόλουθα:

  1.  Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού με Θέμα: “Ονειρεμένη Γη”.  Τίτλος: «Η Γη Ξαναγεννιέται».  Τα παιδιά δημιούργησαν ένα γραπτό έργο τέχνης, δίνοντας μορφή στη δική τους εκδοχή μιας Γης γεννημένης σε ένα όνειρο. Τα παιδιά πήραν το ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ στο διαγωνισμό.
  2.  Δημιουργία ζωγραφιάς μέσω επαναχρησιμοποίησης, με Θέμα: “Πράσινη” τέχνη.  Τίτλος: «Για μια Καλύτερη Ζωή κάντε Χαρούμενη τη Γη».  Τα παιδιά δημιουργήσαν ένα αριστούργημα επαναχρησιμοποιώντας “άχρηστα” υλικά, μαθαίνοντας παράλληλα για την ανάγκη για μείωση των απορριμμάτων.  Τα παιδιά πήραν το ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΣΗΣ στο διαγωνισμό.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










403