Daniel Zajfman: «Το ατέλειωτο ταξίδι προς την αριστεία»


Ποια είναι τα κίνητρα που κινητοποιούν τους ανθρώπους να πετύχουν περισσότερα; Σε ποιο περιβάλλον συμβαίνει αυτό; Τι ποσοστό οφείλεται στην προδιάθεση και τι ποσοστό προκύπτει από εξωτερικούς παράγοντες; Ποια είναι τα κύρια συστατικά, και πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους στο ατέλειωτο ταξίδι προς την αριστεία; Αυτά, μεταξύ άλλων, είναι τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τη διάλεξη. που θα δώσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Καθηγητής Daniel Zajfman, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστήμης Weizmann του Ισραήλ (Weizmann Institute of Science), την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 18:00. Η διάλεξη με τίτλο «Το ατέλειωτο ταξίδι προς την αριστεία» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων Β108, στο κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης στην Πανεπιστημιούπολη και είναι ανοικτή για το κοινό.

Ο ομιλητής θα δώσει απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα που προκύπτουν ορμώμενος από  τη σταδιοδρομία του ως καθηγητής  σωματιδιακής φυσικής και ως πρόεδρος  του Ινστιτούτου Επιστήμης Weizmann στο Ισραήλ. Ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστήμης Weizmann, ο Καθηγητής Zajfman έθεσε ως προτεραιότητα τη διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών αριστείας του Ινστιτούτου. Ηγήθηκε της καθιέρωσης πολλών ερευνητικών σχολών, κέντρων και ινστιτούτων. Κάτω από την καθοδήγησή του, έχουν επενδυθεί σημαντικά κεφάλαια στην ανάπτυξη των υποδομών του ινστιτούτου, μεταξύ των οποίων η κατασκευή καινούριου συνεδριακού κέντρου,  οι εγκαταστάσεις τεχνικών υπηρεσιών, το κτίριο για τη βιοχημική έρευνα και η επαναστατική προ - κλινική εγκατάσταση.  Επιπρόσθετα προωθεί τον επιστημονικό αλφαβητισμό στην ισραηλινή κοινή γνώμη.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από την αγγλική στην ελληνική και αντίστροφα.

Πληροφορίες: 22894305

Δηλώσεις συμμετοχής: 22894333

Ηλεκτρονικός σύνδεσμος για την πρόσκληση: http://webapps.leventis.ucy.ac.cy/public/weblinks/download_pck.download?p_file=F227170895/Invitation%20Daniel.pdf




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










179