ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών: Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου να λειτουργήσει κανονικά


Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΔΗ.ΚΙ.) με ανακοίνωσή της, καλεί τα αρμόδια Υπουργεία  και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να μην σταθούν εμπόδιο στη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, έτσι ώστε αυτή να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Η ΔΗΚΙ τονίζει ότι «η λειτουργία Ιατρικής Σχολής αποτελεί το αποκορύφωμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, η οποία θα θεωρείται πλέον ένας ολοκληρωμένος σπουδαστικός προορισμός  για τους Κύπριους  φοιτητές αλλά και για την προσέλκυση ξένων φοιτητών με πολλαπλά για την Κύπρο ωφελήματα».

Συνεχιζοντας σημειώνει ότι «η οποιαδήποτε απόφαση για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής, θα θέσει τέρμα στα όνειρα των μαθητών μας για Ιατρικές σπουδές στη χώρα τους, κυρίως  όμως θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη  στον τομέα της  Ιατρικής επιστήμης και έρευνας που θα δώσει προοπτική και ανάπτυξη στη Κύπρο».

Καταλήγοντας η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών σημειώνει ότι «αναγνωρίζει πλήρως την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας. Πιστεύουμε όμως ότι αυτό δε θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη για την λειτουργία  της Ιατρικής σχολής, αφού τα απαιτούμενα κονδύλια είναι δυνατό να εξευρεθούν από τον προϋπολογισμό του κράτους, χωρίς επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των δημοσιονομικών της Κύπρου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187