ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών: Λαϊκισμός και θράσος από την Προοδευτική


«Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών  αντιλαμβάνεται πλήρως  τους λόγους που ώθησαν τον φίλτατο πρόεδρο της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών να επιτεθεί με τόσο μένος κατά του Υπουργού Παιδείας . Από τη στιγμή που η Προοδευτική βρέθηκε στην αντιπολίτευση, «τα πάντα στην Παιδεία είναι πλέον μαύρα» και άρα η στείρα αντιπολίτευση επιβάλλεται πάραυτα να αρχίσει».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΚΙ Καθηγητών  με αφορμή άρθρο του προέδρου  της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών Σωτήρη Χαραλάμπους με τίτλο «Η επίσημη Αντιμεταρρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας». Συνεχίζοντας η ΔΗΚΙ αναφέρει:  

Πέρασε μια δεκαετία «Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης», μια δεκαετία πολλών χαρτιών και ιδεών, αλλά ελάχιστων εφαρμογών και αν κάποιος θέλει να ισχυριστεί το αντίθετο ας ρωτήσει τους μάχιμους  εκπαιδευτικούς ή ας μας πουν ποιά είναι τα αποτελέσματα των συνταρακτικών αλλαγών που έχουν γίνει και έχουν αναβαθμίσει το Δημόσιο Σχολείο.

 Η ΔΗ.ΚΙ. δεν επιχειρεί να μηδενίσει το έργο που έγινε με τα νέα αναλυτικά προγράμματα και την ουσιαστική εμπλοκή μαχόμενων εκπαιδευτικών στην εκπόνησή τους. Νέα αναλυτικά όμως, χωρίς ωρολόγιο πρόγραμμα, χωρίς την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και το κατάλληλο υποστηρικτικό υλικό αλλά και τη συνεχή και επανατροφοδοτούμενη επιμόρφωση είναι,  και ας μας επιτραπεί ο συσχετισμός, μάχη με αβολίδοτα.

Η ΔΗ.ΚΙ. θεωρεί  ότι για δέκα χρόνια σχεδιάζουμε χωρίς να υλοποιούμε και ότι για το γεγονός αυτό οι ευθύνες ανήκουν σε όλους: Υπουργείο Παιδείας, συνδικαλιστές, πολιτικά κόμματα, οργανωμένοι γονείς. Ο καθένας όμως από αυτούς θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί και σίγουρα το μεγαλύτερο και αβάστακτο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και στους πολιτικούς προϊστάμενούς  του, για την ολιγορία που έχουν επιδείξει στην προώθηση των αλλαγών.

Η εικόνα που παρουσιάζει στο άρθρο του ο πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης καθηγητών είναι αυτή της καμένης γης. Ισχυρίζεται ότι ο νέος Υπουργός  Παιδείας κατάφερε σε τρεις μήνες να κάνει τόσα αρνητικά για την παιδεία όσα δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι Υπουργοί μαζί. Η ΔΗ.ΚΙ. θεωρεί ότι είναι λαϊκισμός και θράσος υπέρμετρο να το λες αυτό για ένα Υπουργό που μόλις ανέλαβε και είχε να αντιμετωπίσει την τρόικα και τα αποτελέσματα ενός πολύ οδυνηρού μνημονίου ως αποτέλεσμα, όλοι το γνωρίζουν,  της κάκιστης διακυβέρνησης και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από τους τέως κυβερνώντες.

Η ΔΗ.ΚΙ.  υποστηρίζει  ότι ο καθένας θα πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις και τις ενέργειές του και όχι από τις όποιες υποδείξεις. Μη βιάζεστε κύριοι καιονυν Υπουργός θα κριθεί  και να είστε σίγουροι ότι το αλάθητο κριτήριο των εκπαιδευτικών και του κόσμου γενικότερα, θα κρίνει και θα κατακρίνει εκεί και όπου χρειάζεται , όπως εξάλλου το έκανε μέχρι σήμερα. Ας του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να δράσει, ομολογουμένως κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και ας κριθεί και αυτός και να κατακριθεί αν θα το αξίζει. Ό,τι διαχειρίστηκε μέχρι σήμερα ήταν απότοκο παλαιών πληγών και κληροδοτημένης προίκας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181