Διαφορετικές oi απόψεις των ιδιωτικών πανεπιστημίων για τα δίδακτρα


Ο κ. υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είχαν πρόθεση να παρανομήσουν και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση η οποία όμως ξεκαθάρισε με τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.  

O Πρόεδρος του Συμβουλίου του Frederick University κ. Μιχάλης Φρειδερίκου σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Δημοσθένους είπε ότι τα δίδακτρα που προνοούνται από το νόμο είναι πιο ψηλά από αυτά που έχει το Πανεπιστήμιο. «Δεν υπάρχει θέμα» είπε: Ο κ. Φρειδερίκου είπε επίσης ότι δεν αυξήθηκαν φέτος τα δίδακτρα. Τέλος έθεσε θέμα του κόστους των κρατικών πανεπιστημίων λέγοντας ότι είναι τριπλάσιο από εκείνο των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ο κ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού ανέφερε ότι υπάρχει μια διαφορετική εκτίμηση εκ μέρους των νομικών συμβούλων του Πανεπιστημίου σε ότι αφορά τον υπολογισμό των διδάκτρων τονίζοντας ότι περιμένει την επιστολή -γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας και έπειτα να τοποθετηθεί οριστικά. Διευκρίνισε ότι δεν επιδιώκει ούτε επιθυμεί τη σύγκρουση με το Υπουργείο. Επίσης είπε ότι το 20% των διδάκτρων του πανεπιστημίου επιστρέφονται στους φοιτητές του υπό μορφή βοηθημάτων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










204