Διαγωνισμός Γυμνασίων Λεμεσού «Η αναπηρία μέσα από τα μάτια των παιδιών μας»


Ο νεοσύστατος Σύνδεσμος «Η αναπηρία μέσα από τα μάτια των παιδιών μας» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Καδή, και απαρτίζεται από άτομα με αναπηρία, συγγενείς και φίλους τους.

Θέλοντας να αναδείξει τον κόσμο της Αναπηρίας και να τον ενσωματώσει όπως του αρμόζει στην κοινωνία μας, ο σύνδεσμος αρχίζει αγώνα με κίνητρο την αλλαγή της κοινωνικής  μας κουλτούρας.

Εικοσιένα Γυμνάσια της Λεμεσού, σε πρώτη φάση, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό, για το καλύτερο φιλμάκι που θα παρουσιάζει: «Τι είναι αναπηρία», μέσω των Σχολικών τους μονάδων μέχρι και τις 23/01/2017. Το υλικό γνώσης τους, θα είναι οι σελίδες του Κέντρου Ενσωμάτωσης και του ΟΗΕ, αλλά κυρίως οι 5 βιωματικές ημερίδες που έχουν προγραμματιστεί. Είναι πολύ σημαντικό, μέσα από τα βιώματα, να αποκτάς γνώση και κριτική σκέψη. Η προσπάθεια θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία Παγκύπρια!

Το καλύτερο φιλμάκι, θα βραβευθεί με το ποσό των 800 ευρώ που θα μοιραστούν οι 4 μαθητές, καθώς και ένα γλυπτό αξίας 500 ευρώ για το σχολείο τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150