Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό και ολοήμερη απεργία εισηγείται η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία


 Η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΠΑΔΕΔ -Πρωτοπορία κατέθεσε στις 10 Ιανουαρίου ενώπιον του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ πρόταση για πραγματοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό και ακολούθως ολοήμερη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μνημονικά μέτρα της Κυβέρνησης, τα οποία που ψήφισε η Βουλή.  

Οι εισηγήσεις της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας ενόψει της αυριανής (Τρίτης) συνεδρίας του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ είναι:

  1. 1.   Απόφαση για κατάργηση της υποχρέωσης των 10 αναπληρώσεων και επαναφορά διευθέτησης για διαμοιρασμό των παιδιών, των οποίων απουσιάζει ο δάσκαλος, στα υπόλοιπα τμήματα ή/και επιμήκυνσης του διαλείμματος. Νοείται ότι η εισήγηση αυτή θα εφαρμοστεί σε περίπτωση που αυξηθεί ο διδακτικός χρόνος.
  2. 2.   Απογευματινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, των εκπαιδευτικών οργανώσεων, έξω από προεδρικό. Η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί άμεσα σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί. Στην εκδήλωση να προταχθούν τα παρακάτω:
  • Απόλυση/ανεργία συναδέλφων λόγω αύξησης του διδακτικού χρόνου.
  • Συνταξιοδοτικό (μείωση συντάξεων και εφ’ άπαξ ποσού, φορολόγηση εφ’ άπαξ, αναλογιστική μείωση συντάξεων, μη ένταξη νεοεισερχομένων στο συνταξιοδοτικό).
  • Νομοσχέδιο για κατάργηση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Κατάργηση επιδομάτων τέκνου, φοιτητή, αναπήρων, πολυτέκνων κλπ.
  1. 3.   Ολοήμερη απεργία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, με προσπάθεια συμμετοχής και της ΠΑΣΥΔΥ (χωρίς να θεωρείται προϋπόθεση για πραγματοποίηση της απεργίας). Η απεργία να συνδυαστεί με εκδήλωση έξω από προεδρικό. Στην εκδήλωση να προταχθούν τα θέματα τα οποία αναφέρονται στο σημείο 2.
  2. 4.   Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για τα θέματα του συνταξιοδοτικού, ιατροφαρμακευτικής κλπ, κλπ.
  3. 5.   Έκδοση ανακοίνωσης με την οποία να καλούμε ΟΛΟΥΣ και ιδιαίτερα την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να απολογηθούν για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να προστατεύσουν την ΠΑΙΔΕΙΑ του τόπου και το δημόσιο σχολείο.
  4. 6.   Αποστολή αυστηρής/προειδοποιητικής επιστολής προς Υπουργό Υγείας και Οικονομικών για το θέμα κατάργησης της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Άλλες προτάσεις οι οποίες ΔΕΝ συνδέονται με την οικονομική κρίση ούτε θεωρούνται ως μέτρα αντίδρασης για το συγκεκριμένο θέμα:

  • Σε περίπτωση που τελικά καταργηθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να μελετήσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός σοβαρού σχεδίου υγείας σε συνεργασία με όλες τις συντεχνίες του δημόσιου τομέα.
  • Η διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος πραγματοποιείται μέσα από τα υφιστάμενα σχολικά εγχειρίδια και από τις νέες ενότητες που αναρτήθηκαν ή θα αναρτηθούν στη συνέχεια.
  • Σχολικές γιορτές: αποστολή επιστολής στα σχολεία για να υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι :
  1. 1.    Η διοργάνωση των σχολικών γιορτών πρέπει να πραγματοποιείται όπως προνοούνται στους κανονισμούς λειτουργίας σχολείων στοιχειώδους εκπαίδευσης και στη συγκεκριμένη εγκύκλιο του ΥΠΠ.
  2. 2.    Πρέπει να πραγματοποιούνται σε λιτή και ανέξοδη βάση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
  3. 3.    Oι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών περιορίζονται μόνο μέσα στο σχολικό χρόνο και στο σχολικό πρόγραμμα.
  4. 4.    Δεν μπορούν να υποχρεωθούν με κανένα τρόπο συνάδελφοι που δεν επιθυμούν ή δεν έχουν χρόνο να αναλάβουν ανάλογο φόρτο εργασίας να συμμετάσχουν σε γιορτές/εκδηλώσεις εκτός του σχολικού χώρου είτε σε εργάσιμο είτε σε µη εργάσιμο χρόνο.
  • Συνάντηση με διευθυντές, μία ανά επαρχία, το συντομότερο δυνατό για ανταλλαγή απόψεων, οδηγίες και για ανάλυση-επεξήγηση των αποφάσεων της ΠΟΕΔ.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










277