ΔΗΚΙ Δασκάλων: Με παγοποίηση προαγωγών επηρεάζονται 2 ειδικά σχολεία, 45 δημοτικά και 70 νηπιαγωγεία


  «Για άλλη μια φορά πλήττεται η Δημόσια Εκπαίδευση. Η Πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή ο ΔΗΣΥ για παγοποίηση διορισμών και προαγωγών δημιουργεί αναστάτωση, αναταραχή και δυσλειτουργία στα σχολεία, με εντονότερο το πρόβλημα στην Προδημοτική Εκπαίδευση». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗΚΙ, η οποία προχωρά σε μια πρώτη εκτίμηση των συνεπειών που θα έχει στη Δημοτική η ψήφιση της πρότασης: Αναφέρει η ΔΗΚΙ:  

«Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, αν η πρόταση περάσει, 2 ειδικά σχολεία θα παραμείνουν ακέφαλα, 45 δημοτικά σχολεία θα λειτουργούν υποστελεχωμένα και περισσότερα από 70 νηπιαγωγεία θα παραμένουν χωρίς διεύθυνση σχολείου (σ΄ αυτά περιλαμβάνονται διθέσια, τριθέσια και πολυθέσια νηπιαγωγεία που θα έπρεπε να διοικούνται από Βοηθό Διευθύντρια).

Αναρωτιόμαστε ποια η σκοπιμότητα του να σταματήσει η διαδικασία προαγωγών. Πώς  γίνεται  θέσεις, που έχουν προκηρυχτεί την ίδια μέρα (Δεκέμβριο 2012), κάποιες να  εξαιρούνται ολοκλήρωσης; Επισημαίνεται το μηδενικό ως ελάχιστο  οικονομικό κόστος με το οποίο θα  επιφορτιστεί το κράτος με τις προαγωγές  αυτές.

Η αντίδραση μας δεν εστιάζεται στο γεγονός, ότι ένα τέτοιο μέτρο έρχεται να προστεθεί και αυτό αλυσιδωτά σε όλες τις άλλες περικοπές σε μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εκπαιδευτικών, αλλά γιατί θα λειτουργήσει σε βάρος των παιδιών και της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Κυβέρνηση στο σύνολο της, να αντικρίσουν με ευαισθησία το θέμα και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προαγωγών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Καλούμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου, θωρακίζοντας την Παιδεία του τόπου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










199