ΔΗΚΙ Καθηγητών: Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε θυματοποίηση των συμβασιούχων, έκτακτων συναδέλφων μας


Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών με ανακοίνωσή της εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της σχετικά με την πρόταση για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, 14.10.2013, στο Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.Η ΔΗΚΙ σημειώνει ότι «είναι γεγονός, ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών , εντούτοις , η συγκεκριμένη πρόταση φαίνεται , ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει».

Και συνεχίζει:  

«Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών καλεί το ΥΠΠ και τους εμπλεκόμενους με την Παιδεία φορείς, να λάβουν σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις και τις ανησυχίες των μάχιμων εκπαιδευτικών και των Οργανώσεών τους, έτσι, ώστε να αποφευχθούν τραγικά λάθη, τα οποία θα προκαλέσουν στρεβλώσεις και σοβαρά προβλήματα. Το απάνθρωπο τίμημα τελικά θα πληρώσουν οι συνάδελφοι  συμβασιούχοι και οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για πάρα πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο Σχολείο.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών δεν επιθυμεί επί του παρόντος να τοποθετηθεί δημόσια και συνολικά επί της πρότασης η οποία εμπεριέχει αρκετά αρνητικάσημεία, πράγμα, όμως  το οποίο θα πράξει στα συλλογικά όργανα της Οργάνωσής μας. Τονίζουμε όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούμε θυματοποίηση των συναδέλφων μας συμβασιούχων/έκτακτων καθηγητών, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους και στις οικογένειες τους .

Ξεκάθαρη θέση της ΔΗ.ΚΙ. είναι, ότι τόσο οι καθηγητές, οι οποίοι παρακολούθησαν το Π.Π.Κ. , όσο και οι συμβασιούχοι/έκτακτοι καθηγητές που απασχολούνται ήδη στο Δημόσιο Σχολείο, θα πρέπει να εξαιρεθούν από ένα ενδεχομένως  νέο σύστημα διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση το οποίο θα πρέπει, απαραίτητα, να είναι αποτέλεσμα ευρύτερης συναίνεσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145