ΔΗΚΙ Καθηγητών: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για επαναδιορισμό των συμβασιούχων καθηγητών


Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών με ανακοίνωση της αναφέρει ότι θεωρεί ότι ο αριθμός των Συμβασιούχων/Εκτάκτων Καθηγητών που έχουν διοριστεί με τη χθεσινή (12 Αυγούστου 2013) ανακοίνωση της ΕΕΥ, απέχει κατά πολύ από τον αριθμό των συμβασιούχων καθηγητών, που απασχολούνταν την τελευταία σχολική  χρονιά στη Δημόσια Εκπαίδευση (περίπου 800).

«Συγκεκριμένα περίπου 200 συνάδελφοι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, στη μεγάλη τους πλειοψηφία Φιλόλογοι, Μαθηματικοί και Εμποριολόγοι δεν έχουν τύχει επαναδιορισμού και δικαιολογημένα αγωνιούν και ανησυχούν για το επαγγελματικό τους μέλλον, πρωτίστως όμως αγωνιούν για το μέλλον των οικογενειών τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις .

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών θεωρεί δεδομένο ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς- όπως γίνεται κάθε χρόνο και το αρμόδιο Υπουργείο αυτό διαβεβαιώνει-οι ανάγκες στα σχολεία σε διδακτικό προσωπικό θα αυξηθούν, έτσι ένας επιπρόσθετος αριθμός Συμβασιούχων συναδέλφων θα τύχουν επαναδιορισμού. Αυτό όμως σίγουρα από μόνο του δεν θα είναι αρκετό .Συνεπώς, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εξεύρει τρόπους, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και με την ευρύτερη Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, θα διασφαλίσουν τον επαναδιορισμό των  Συμβασιούχων Καθηγητές.

Η ΔΗ.ΚΙ. υπενθυμίζει ότι οι Εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί επιπρόσθετη μείωση στο μισθό τους, κατά 2%, για να συμβάλουν στον  επαναδιορισμό των Συμβασιούχων συναδέλφων τους και ως εκ τούτου το Υπουργείο Παιδείας και γενικά η Κυβέρνηση οφείλουν  να τηρήσουν αυτά που υποσχέθηκαν στον Εκπαιδευτικό Κόσμο. Η ΔΗ.ΚΙ. διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για επαναδιορισμό των Συμβασιούχων συναδέλφων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157