ΔΗΚΙ Καθηγητών: Να υποβληθεί αίτημα για άρση του μέτρου της παγοποίησης προαγωγών στην Εκπαίδευση


Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών ( ΟΕΛΜΕΚ)  με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη  αντίθεσή της για την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για παγοποίηση των προαγωγών διευθυντικών στελεχών στην Εκπαίδευση. «Ένα οικονομικό μέτρο, το οποίο θα προκαλέσει αναστάτωση και δυσλειτουργία στα σχολεία, την ίδια στιγμή που το κράτος θα έχει ελάχιστο οικονομικό όφελος» αναφέρει Η ΔΗΚΙ και συνεχίζει:

«Στην ουσία, με το μέτρο αυτό, ενώ το εκπαιδευτικό μας σύστημα βρίσκεται σε πορεία  Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης,  όλα τα σχολεία θα είναι υποστελεχωμένα  σε διευθυντικό προσωπικό. Η διεκπεραίωση όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών και δραστηριοτήτων  θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, συνεπώς  το πλήγμα στην ποιότητα της Εκπαίδευσης του τόπου μας  καθίσταται ανεπανόρθωτο.

Το νομοθέτημα αυτό της παγοποίησης των προαγωγών θα πρέπει επιπρόσθετα να σημειώσουμε, ότι προάγει την αδικία, αφού ήδη για πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προαγωγών. Το μέγα όμως ηθικό ζήτημα που τίθεται είναι το γεγονός, ότι μόλις προ τριών εβδομάδων οι εκπαιδευτικοί εισέφεραν ένα ποσό περίπου οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, με τη μορφή της περικοπής αλληλεγγύης, για να μπορέσουν να επαναδιοριστούν οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ακούεται πλέον απόλυτα αδικαιολόγητο, μετά από είκοσι μέρες, οι εκπαιδευτικοί, που έχασαν μέχρι στιγμής  το 25% του μισθού τους, να υφίστανται αυτή την αδικία της παγοποίησης των προαγωγών των διευθυντικών στελεχών.

Ενόψει των τεραστίων λειτουργικών προβλημάτων, που θα προκληθούν σε όλα τα Δημόσια Σχολεία της χώρας, η ΔΗΚΙ καλεί τον Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκο Κενεβέζο να χρησιμοποιήσει το άρθρο 4 (2) του ίδιου αυτού Νόμου και να υποβάλει το συντομότερο δυνατό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για  άρση  του μέτρου της παγοποίησης των προαγωγών  και των μονιμοποιήσεων νέων εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Η μεγάλη προσπάθεια που έγινε, για να επαναδιοριστούν όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δε θα πρέπει να υπονομευθεί με το μέτρο  της παγοποίησης των προαγωγών, το οποίο θα οδηγήσει σε απώλεια δεκάδων θέσεων».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213