ΔΗΚΙ Καθηγητών: Όχι στην κατάργηση του Λανιτείου Λυκείου Β. Ο υπ. Παιδείας να αναστείλει την απόφαση


Η ΔΗΚΙ Καθηγητών με ανακοίνωση της αναφέρει ότι θεωρεί, ότι η απόφαση, η οποία έχει ληφθεί από τον τέως Υπουργό Παιδείας, για κατάργηση του Λανιτείου Λυκείου Β΄ με τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ενσωματώνοντάς το με το Λανίτειο Λύκειο Α΄, δημιουργεί ένα τεράστιο Λύκειο με περισσότερους από 1000 μαθητές,  γεγονός το οποίο αποτελεί οπισθοδρόμηση για τη Δημόσια Παιδεία του τόπου μας.

Συνεχίζοντας η ΔΗΚΙ διερωτάται πώς είναι δυνατό να λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες για αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου εν μέσω εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.  Και προσθέτει:

«Πώς είναι δυνατό σε όλες τις διακηρύξεις για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να γίνεται αναφορά σε ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο και από την άλλη να λαμβάνονται αποφάσεις για κλείσιμο μίας Λυκειακής Σχολικής μονάδας με 650 μαθητές και δημιουργίας ενός δυσλειτουργικού Λυκείου με περισσότερους από χίλιους μαθητές. Ένα τέτοιο σχολείο, αναμφίβολα, θα δυσχεράνει σε μέγιστο βαθμό το έργο μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλους τους τομείς.
 Η ΔΗΚΙ θεωρεί το θέμα αυτό ως πολύ σοβαρό και καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκο Κενεβέζο να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της απόφασης για κατάργηση του Λανιτείου Λυκείου Β΄, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος  για περαιτέρω συζήτηση του θέματος  με όλους τους εμπλεκόμενους με την Παιδεία φορείς, προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου».  
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


186