ΔΗΚΙ Καθηγητών: Θετική εξέλιξη η αφαίρεση της πρόνοιας για αύξηση των διδακτικών περιόδων


Η ΔΗΚΙ Καθηγητών, με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, για αφαίρεση από το Μνημόνιο της πρόνοιας που προέβλεπε αύξηση  των διδακτικών περιόδων των Εκπαιδευτικών  απέδωσαν καρπούς, συνεπώς  χαρακτηρίζεται ως θετική εξέλιξη για το Δημόσιο Σχολείο.

Η ΔΗΚΙ προσθέτει ότι «η εξάλειψη της απαράδεκτης αυτής πρόνοιας, διασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας   εκατοντάδων συμβασιούχων  συναδέλφων, απαλλάσσοντάς τους από το αδυσώπητο φάσμα της ανεργίας και της αβεβαιότητας.

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι: «αποστέλλει όμως παράλληλα και το μήνυμα ότι η οποιαδήποτε  προσπάθεια υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας που  θα επιχειρηθεί  ξανά  από την Τρόϊκα , δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Ως αντιστάθμισμα για  αφαίρεση της πρόνοιας αυτής, οι εκπαιδευτικοί υπέστησαν, δυστυχώς , επιπρόσθετες θυσίες (μισθολογικές και άλλες). Όμως εκείνο που προέχει σε τούτη τη τραγική περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας, είναι το υψηλό αίσθημα ευθύνης που οφείλουμε ως Εκπαιδευτικοί να επιδείξουμε και την υπομονή που πρέπει να κάνουμε μέχρις ότου απαλλαγούμε από τα δεινά που επέφεραν εκείνοι που εγκλημάτισαν σε βάρος της πατρίδας μας».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










246