Δημιουργία νέων Τεχνικών Σχολών ζητά η ΟΛΤΕΚ με επιστολή της στον Καδή


Η ΟΛΤΕΚ ανακοινώνει ότι σε σημερινή της επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού εξέφρασε τη λύπη της παρατηρώντας ότι τίποτε δεν έχει υλοποιηθεί από τις μέχρι τώρα υποσχέσεις που της είχαν δοθεί διαχρονικά, αλλά και από τον ίδιο προσωπικά για δημιουργία νέων Τεχνικών Σχολών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Τον ενημερώσαμε πως μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις ενδιαφέροντος που λάβαμε, ως Τεχνική Εκπαίδευση, από μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είναι εμφανές ότι το πρόβλημα των περιορισμένων θέσεων φοίτησης στις Τεχνικές Σχολές όχι μόνο θα συνεχιστεί να υφίσταται αλλά και θα οξυνθεί.

Επισημάναμε επίσης ότι το πρόβλημα θα είναι πιο έντονο τον ερχόμενο Ιούνιο και Σεπτέμβριο όταν θα γίνουμε μάρτυρες της δυσφορίας και της αγανάκτησης γονιών και μαθητών τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας θα εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν την επιθυμία τους να φοιτήσουν στην Τεχνική Εκπαίδευση και θα τους υποχρεώσει να επιστρέψουν πίσω στα Λύκεια.

Υπενθυμίσαμε ότι στην προηγούμενη μας επιστολή (ημερομηνίας 15/9/2015) είχαμε ζητήσει όπως δρομολογηθεί η διαδικασία για τη δημιουργία 2 επιπρόσθετων Τεχν. Σχολών στην Επαρχία Λευκωσίας, από 1 Τεχν. Σχολή στη Λεμεσό και Πάφο, καθώς και την αντικατάσταση της Τεχνικής Σχολής Αγ. Λαζάρου Λάρνακας με καινούριο κτίριο.

Παραθέσαμε ακολούθως τον πιο κάτω πίνακα στον οποίο διαφαίνεται η επιτακτική ανάγκη λειτουργίας νέων Τεχνικών Σχολών στις πόλεις Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.  Σε μια πρώτη σύγκριση από τις αρχικές δηλώσεις των μαθητών της σχολικής χρονιάς 2014-2015 παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 10%.  Μέσω της διαχρονικής μας εμπειρίας θεωρούμε σίγουρο ότι αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν σημαντικά κατά τις εγγραφές Σεπτεμβρίου 2016.

Επίσης στον ίδιο πίνακα διαπιστώνεται αυτό που επαναλαμβάνουμε συνέχεια τους τελευταίους μήνες, ότι όπου υπάρχει αυξημένος αριθμός Τεχνικών Σχολών παρατηρείται και αυξημένο ενδιαφέρον.

 

Επαρχία

Σύνολο

Δηλώσεων

Για ΜΤΕΕ

Σύνολο Μαθητών

Γ΄Γυμνασίου

% ΜΤΕΕ

Αρ. Λυκείων

Αρ.Τεχν.Σχ.

Λευκωσία

480

2587

18,7

14

3

Λεμεσός

494

1872

26,4

10

3

Λάρνακα/Αμμ.

457

889

27,9

8

4

Πάφος

248

1801

25,4

6

1

Παγκύπρια

1679

7149

23,5

38

11

 

Ως άμεση λύση προτείναμε την συστέγαση σε περιφερειακά Λύκεια ή Γυμνάσια κλάδων της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Τέλος καλέσαμε τον κύριο Υπουργό για ακόμη μια φορά να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δημοσίων σχολείων προς επίτευξη των διακηρυγμένων στόχων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186