Δημοσθένους: Είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν όμορφα τη νέα σχολική χρονιά


 

Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Λύκειο και το Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας στη Λευκωσία, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «φέτος ξεκινά μια ιδιαίτερη χρονιά για τους μαθητές, αφού εφαρμόζονται σε κάποιο βαθμό τα νέα αναλυτικά προγράμματα».
«Ζήτησα», είπε, «από όλους, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση, με τον ίδιο ζήλο που εργαζόντουσαν μέχρι σήμερα και όλα αυτά τα χρόνια, να συνεχίσουν έτσι, με το ίδιο χαμόγελο και την αισιοδοξία».
Κατά τη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης των μαθητών, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ο κ. Δημοσθένους απευθυνόμενος στους μαθητές είπε: «Τα μαθητικά σας χρόνια θα πρέπει να τα θυμάστε σαν τα πιο όμορφα σας χρόνια».
Επίσης, παρότρυνε τους μαθητές εκτός από το διάβασμα, να δραστηριοποιούνται παράλληλα και σε άλλους τομείς όπως τη μουσική, τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό.
Είπε ακόμα πως «η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφού θα εφαρμοστούν τα νέα αναλυτικά προγράμματα και σημείωσε ότι καθετί το καινούργιο μπορεί να φοβίζει, αλλά με ηρεμία και προσπάθεια οι στόχοι θα επιτευχθούν».
Ο Υπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και καθηγητές του σχολείου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Παρόμοιες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σχολεία σε όλη την Κύπρο.
«Σε αυτό το σχολείο συνάντησα χαρούμενα πρόσωπα, χαρούμενους εκπαιδευτικούς και είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν όμορφα γι’ αυτή τη νέα σχολική χρονιά. Το ίδιο πιστεύω, δεν έχω κάποιο διαφορετικό μήνυμα, ότι συμβαίνει σε όλη την Κύπρο. Ξεκινούμε τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία», κατέληξε.
Στη συνέχεια, ο κ. Δημοσθένους επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας και τη Β’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας.

(Από το ΚΥΠΕ)
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


158