Δημοσθένους: Έτσι μπορεί να γίνει η επιμόρφωση των δασκάλων


Απαντώντας σε ερώτησή μας, πότε θα καλέσει την ΠΟΕΔ γι’ ανταλλαγή απόψεων, μας είπε ότι θα προσπαθήσει να γίνει εντός της εβδομάδας. Θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ για να διευθετήσουμε τη συνάντησή μας είπε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αύριο Τετάρτη, αφού το μεσημέρι έρχεται στην Κύπρο, ο Γιώργος Τσιάκαλος, με τον οποίο θα έχει σύσκεψη μαζί με τους υπηρεσιακούς του υπουργείου Παιδείας, για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Την Πέμπτη θα υπάρχει συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που σημαίνει ότι η μέρα που δεν είναι βαρυφορτωμένη είναι η Παρασκευή. «Αν προκύψει κάτι το απρόοπτο, μας είπε, τότε η συνάντηση θα γίνει αρχές της ερχόμενης εβδομάδας».

Ανοίγοντας τα χαρτιά του για την επιμόρφωση, όπως την σκέφτεται, αναφέρει ότι μπορεί να γίνει μια σύνθεση, που να περιλαμβάνει και πρωινά και απογευματινά σεμινάρια. Θα ήμουν ευτυχής αν όλα γίνονταν εκτός του σχολικού χώρου» μας τονίζει και προσθέτει: «Όμως είναι κάτι που το συζητώ».

Απαντώντας στην ερώτησή μας, αν θα εισηγηθεί τις «Μέρες Εκπαιδευτικού» που εφαρμόζονται στη Μέση, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι «είναι κάτι που μπορώ να δω», για να διευκρινίσει αμέσως: «Επιδιώκουμε να γίνει ουσιαστική επιμόρφωση και όχι να σκορπίσουμε απλώς το χρόνο μας». «Στόχος μας» κατέληξε «είναι η δια βίου εκπαίδευση με μαθησιακά αποτελέσματα».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174