Δημοσθένους: Έχει γίνει ήδη η στελέχωση, κάποιες θέσεις που εκκρεμούν θα πληρωθούν τις προσεχείς ημέρες


Ερωτηθείς για προβλήματα που τυχόν υπάρχουν στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι η ομαλή έναρξη μιας σχολικής χρονιάς εδράζεται σε τρεις παραμέτρους: έγκαιρη στελέχωση, διδακτικά εγχειρίδια βιβλία στα σχολεία και υλικοτεχνική υποδομή.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει ήδη η στελέχωση και κάποιες θέσεις που εκκρεμούν αναμένεται να πληρωθούν τις προσεχείς ημέρες σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και για την πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Σε σχέση με τα βιβλία της Κύπρου, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ σε σχέση με τα βιβλία από την Ελλάδα γίνεται η πρώτη παραλαβή σήμερα, με δύο άλλες παραλαβές να ακολουθούν. Πρόσθεσε ότι από την ενημέρωση που έχει διαφαίνεται ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την παραλαβή και διανομή των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.

«Εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι στις περιόδους οικονομικής κρίσης την παιδεία την στηρίζεις, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στηρίζεις, αν θέλεις να αναμένεις και να προσδοκάς σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι τα δύο σημαντικά ζητήματα της σημερινής συνάντησης είναι η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

«Ως ΠΟΕΔ αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες έτσι ώστε και τα δύο θέματα να προχωρήσουν με τον πιο θετικό τρόπο προς όφελος της παιδείας και των παιδιών μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν θα πρέπει να πληγεί από περικοπές γιατί η όλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει την περασμένη σχολική χρονιά θα επηρεαστεί αρνητικά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133