Δημοσθένους: Να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις οι εκπαιδευτικοί


Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά άρχισε ομαλά, εντούτοις «τις τελευταίες μέρες λόγω της εξαγγελίας των μέτρων της ΟΕΛΜΕΚ έχει παρατηρηθεί μια έντονη αναστάτωση, θα έλεγα δικαιολογημένα, εκ μέρους μαθητών και γονιών».

Απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις «να ξανασκεφτούν και να ξαναμελετήσουν τα μέτρα τα οποία στην ουσία στρέφονται εναντίον των ίδιων των μαθητών και της ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Ο Υπουργός εξέφρασε από την μια την κατανόηση του για την αντίδραση των μαθητών προς τα μέτρα που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, ενώ από την άλλη επέκρινε το γεγονός ότι ορισμένοι μαθητές βγήκαν εκτός των σχολικών μονάδων.

«Αυτά τα πράγματα επιφέρουν συγκεκριμένα προβλήματα κυρίως ως προς τα θέματα ασφάλειας των ιδίων των παιδιών», είπε.

Σημείωσε ότι «τα παιδιά έχουν δικαίωμα και να διαμαρτύρονται και να ζητούν το καλύτερο για τους εαυτούς τους διότι όπως έχω τονίσει από την αρχή βρίσκονται στο κέντρο της κάθε εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της όλης διαδικασίας».

Αυτά τα παιδιά, πρόσθεσε, «όπως και οι προηγούμενες γενιές έχουν το δικαίωμα να ζήσουν και να αποκομίσουν όλες εκείνες τις εμπειρίες που είναι κομμάτι της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας και διαπαιδαγώγησης όπως είναι οι εκδρομές, οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις, και όχι μόνο της στεγνής διαδικασίας που συντελείται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας».

«Καλώ τους φίλους και συνοδοιπόρους εκπαιδευτικούς που μαζί στηρίζουμε την όλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις και να σταματήσουν τα όποια μέτρα τα οποία στην ουσία -άθελα τους – στρέφονται εναντίον των ίδιων των μαθητών», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό τραυματισμού μιας μαθήτριας κατά τις σημερινές κινητοποιήσεις των μαθητών, είπε ότι σύμφωνα με τη πληροφόρηση που έχει ο ίδιος «ευτυχώς δεν πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό» και ανέφερε ότι θα επιδιώξει να δει ο ίδιος τη μαθήτρια προκειμένου έχει ιδίαν άποψη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










221