Ο υπουργός Παιδείας τόνισε στην ΠΟΦΕΝ ότι το θέμα του εκσυγχρονισμού του καταλόγου αποτελεί ένα από τρεις βασικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη έτοιμο προσχέδιο, το οποίο ετοιμάστηκε επί υπουργίας Ανδρέα Δημητρίου. Το προσχέδιο προνοεί τη λειτουργία δεύτερου καταλόγου, παράλληλα με τον υφιστάμενο κατάλογο, στον οποίο θα τοποθετούνται υποψήφιοι με βάση προσόντα και το αποτέλεσμα γραπτών εξετάσεων.
Για το θέμα των διδάκτρων, μετά από αίτημα της ΠΟΦΕΝ, ο κ. Δημοσθένους θα δώσει σύντομα αναλυτικά παραδείγματα για το πόσα θα πληρώσει ο κάθε φοιτητής στο κάθε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο.
Τέθηκε επίσης το θέμα της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στης πληρωμής του φοιτητικού πακέτου και δόθηκαν υποσχέσεις ότι η αξιολόγηση των δεδομένων θα γίνεται πιο γρήγορα, για να παίρνουν και οι φοιτητές τα χρήματα ενωρίτερα.