Δημοσθένους: Σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών θα διοριστούν τις προσεχείς μέρες


Απαντώντας στην παρατήρηση του προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού ότι λογικά αναμένονται νέοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά, ο Δημοσθένους είπε:

«Τα δεδομένα που στέλνονται από τις σχολικές μονάδες για να γίνει στελέχωση είναι κατά πολύ μεγάλο βαθμό, μέχρι 95% ακριβή, αλλά πάντοτε υπάρχει κάποια κενά λόγω εκτάκτων περιστατικών, όπως μετακινήσεων την περίοδο του Σεπτέμβρη, ή τη μετακίνηση μαθητών από την ιδιωτική στη δημόσια εκπαίδευση. Δεν μπορεί να καταγράψεις με 100% απόλυτη ακρίβεια τις ανάγκες. Τα μικρά σχολεία το καταφέρνουν».

Σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών θα διοριστούν τις προσεχείς μέρες

Σχολιάζοντας την εκτίμηση του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου ότι εκκρεμούν 53 διορισμοί εκπαιδευτικών ο κ. Δημοσθένους απάντησε ως εξής:

«Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών που τις προσεχείς μέρες θα διοριστούν, για να υλοποιήσουμε σύγχρονα, καινοτόμα, φιλόδοξα, προγράμματα, για να έχουμε καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα. Προχωρούμε με προγράμματα που θα προωθούν την ελληνική γλώσσα, μέσα από διαδικασίες πρόσθετης και συστηματικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Αυτό θα γίνει με τη συνέχιση της περσινής προσπάθειας με ένα συστηματικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με τους Φιλολόγους και τους Μαθηματικούς, γιατί θέλουμε να δώσουμε μια άλλη προσέγγιση στη Μαθηματική σκέψη. Έχουμε επίσης να εφαρμόσουμε κάποια άλλα καινοτόμα προγράμματα που έχουν να κάνει με τους αλλόγλωσσους μαθητές, Επίσης θα έχουμε την εφαρμογή σε 4 Γυμνάσια του νέου Ωρολογίου Προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο θα επιτελέσουμε ουσιαστικό παιδαγωγικό στόχο

Ναι έχω βρει λύσεις

Αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν να μείνουν αδιόριστοι τόνισε:

«Εγώ δεν βλέπω αριθμούς, βλέπω ανθρώπους και οικογένειες. Η προσπάθεια μου είναι συνεχής, με ποιο τρόπο με τις δικές μας παρεμβάσεις, να δώσουμε διέξοδο και για αυτό το θέμα. Τα δύσκολα προβλήματα είναι για δύσκολους λύτες και έχω μάθει να λύνω πολύ δύσκολα προβλήματα στη ζωή μου. Ναι έχω βρει λύσεις για να μπορέσουμε καλύτερα μπροστά».

Έγκαιρα τα βιβλία

Για την έγκαιρη παραλαβή των βιβλίων ο υπουργός Παιδείας παρουσιάστηκε αισιόδοξος:

«Η δεύτερη αποστολή από Ελλάδα βρίσκεται καθοδόν προς Κύπρο και θα παραληφθεί τη Δευτέρα. Θα διανεμηθούν στα σχολεία. Την ερχόμενη Παρασκευή φεύγει η τελευταία αποστολή. Αυτά αποτελούν το 40% του συνόλου των βιβλίων, που κάθε χρόνο διανέμεται στα σχολεία μας. Το 52% είναι βιβλία που εκτυπώνονται στην Κύπρο και είναι έτοιμα. Το υπόλοιπο 8% είναι βιβλία που αφορούν τις γλώσσες. Εκεί όπου ίσως υπάρξει ζήτημα είναι με εφτά τίτλους βιβλίων από την Ελλάδα. Όμως, έχουν δοθεί ήδη οδηγίες, για να αναρτηθεί το υλικό ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία θα έχουν πρόσβαση τόσο εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές και οι γονείς. Μπορούμε να ξεκινήσουμε πολύ ομαλά τη φετινή χρονιά»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










134