Διορίστηκαν τα μελη της νέας Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας από το Υπουργικό Συμβούλιο


Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ’ αυτό από το άρθρο 4 των περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμων του 1969 έως 2016, διόρισε κατά τη σημερινή του συνεδρία, τον κ. Παναγιώτη Αντωνίου, ως Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και την κα Αθηνά Κυριακίδου και κ.κ. Αλέξανδρο Κουράτο, Παναγιώτη Α. Κυπριανού και Γιώργο Σ. Γεωργίου, ως Μέλη της Επιτροπής, για εξαετή θητεία.

Ο κ. Παναγιώτης Αντωνίου είναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία της Εκπαίδευσης από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, για την περίοδο από 2/7/2015 μέχρι 14/11/2016, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, την περίοδο από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 και εργάστηκε ως Φιλόλογος από το 1984 έως το 2007 στο κολλέγιο «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη, από όπου αφυπηρέτησε ως Υποδιευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντής του 2ου Λυκείου του κολλεγίου «Ανατόλια».

Η κα Αθηνά Κυριακίδου, είναι πτυχιούχος Φαρμακοποιός, με ειδικότητα στη βιομηχανική φαρμακευτική, της Φαρμακευτικής Σχολής Παρισίων και σπούδασε με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης. Διακρίθηκε στον κλασικό αθλητισμό επιτυγχάνοντας παγκύπρια και πανελλήνια ρεκόρ. Εργάστηκε ως Φαρμακοποιός σε ιδιόκτητο φαρμακείο μέχρι το 1990 και στη συνέχεια ως Διευθυντικό Στέλεχος στην Kyriakides Mushrooms μέχρι το 2004. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού (1996-2004) και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (1994-1997), ενώ από το 2004 μέχρι το Μάιο 2016, διετέλεσε Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας, διετέλεσε Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παναγιώτης Κυπριανού, είναι πτυχιούχος Δικηγόρος, της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου από το 1991. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Δήμαρχος Λατσιών, την περίοδο από 2007 μέχρι το Νοέμβριο 2016, Αντιδήμαρχος (2002-2006) και Δημοτικός Σύμβουλος Λατσιών (1997-2001), Πρόεδρος της Επιτροπής Επίλυσης διαφορών ΚΟΠ και Μέλος της Δικαστικής Επιτροπής ΑΠΟΕΣΠ, ΣΤΟΚ. Διετέλεσε, παράλληλα, Πρόεδρος του Σωματείου Εθνικός Λατσιών και Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων 1963-1964. Ο κ. Κυπριανού, διατελεί σήμερα Μέλος στο Εφετείο Επίλυσης Διαφορών ΚΟΠ και είναι, παράλληλα, Επίτιμος Πρόεδρος του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου Λευκωσίας.

Ο κ. Γιώργος Σ. Γεωργίου, είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο πεδίο «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Εκπαίδευση», του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Διαμόρφωσης των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων (ΕΔΑΠ) στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Υπηρέτησε τη Δημοτική Εκπαίδευση από το 1987 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, απ’ όπου αφυπηρέτησε από τη θέση του Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Αλέξανδρος Κουράτος  είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου, κάτοχος Πτυχίου Δασκάλου Δημοτικής Εκπαίδευσης (B.Ed.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εκπαιδευτική Διοίκηση, Αναλυτικά Προγράμματα, Τομέας Εκπαιδευτικής Διοίκησης, M.A Atrium, του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, την περίοδο από 16/11/2010 μέχρι 15/11/2016. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και ως στέλεχος της Δημοτικής Εκπαίδευσης για 35 χρόνια, (1975-2010). Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντονιστικής Κέντρων Νεότητας, Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Προσφύγων Λευκωσίας-Κερύνειας, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του σωματείου «Ελεύθερη-Ενιαία Καρπασία», Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Δασκάλων-Νηπιαγωγών (ΔΗΚΙ), Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπαίδευσης, και μέλος του Συμβουλίου Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση. Με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάιο του 2004, με ομόφωνη απόφαση όλων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων της Κύπρου (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ), υπηρέτησε ως ο πρώτος εκπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, συμμετείχε ως μέλος ή πρόεδρος οργανωτικών επιτροπών και ως εισηγητής ή σύνεδρος σε παγκύπρια, πανελλήνια και διεθνή εκπαιδευτικά συνέδρια.

Σημειώνεται ότι, η τελετή διορισμού του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Νοεμβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










316