Δυναμική η παρουσία του Πανεπιστημίου Κύπρου στη «Βραδιά του Ερευνητή»


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε με τεράστια επιτυχία για όγδοη συνεχή χρονιά στην εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή» την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κύπρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού με 10 περίπτερα και 35 διαφορετικές δραστηριότητες κέρδισε την μερίδα του λέοντος στην προσέλκυση επισκεπτών. Μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο παρουσίασε δραστηριότητες με αντικείμενο τη θάλασσα, την αρχιτεκτονική, τη μοριακή ιατρική, τη νευροεπιστήμη, τη γλώσσα, το νερό, τα ρομποτικά συστήματα, την πληροφορική, την αρχαιολογία, τον εγκέφαλο και την τεχνητή νοημοσύνη.

Το κοινό ψήφισε ως καλύτερα περίπτερα της βραδιάς τα περίπτερα «Νερό-Πηγή Ζωής του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού, ΝΗΡΕΑΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και το περίπτερο «Η Αρχαιολογία σήμερα: Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν είναι άνθρωπος χωρίς μέλλον», της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας επίσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου «σάρωσαν» τα βραβεία σε διαγωνισμό που διεξήχθη κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Συγκεκριμένα προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου εξασφάλισαν 1ο, 2ο και 3ο βραβείο καθώς και δύο επαίνους, των οποίων οι ερευνητικές εργασίες τους διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας «Φοιτητές στην Έρευνα- ΦΟΙΤΩ», για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Η Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού και η απονομή των βραβείων και των επαίνων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2013». Τα βραβεία απένειμε ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού κ. Σάββας Στούπας.

Ο θεσμός της «Βραδιάς του Ερευνητή» έχει καθιερωθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το 2005 και στοχεύει κυρίως στο να φέρει το ευρύ κοινό κοντά στην έρευνα και να περάσει το μήνυμα ότι οι ερευνητές προσφέρουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσω του έργου τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128