Δύο Κύπριοι- αδέλφια εκπαιδευτικοί κατέρριψαν το ρεκόρ γκίνες με 1013 κεφαλιές


Δύο Κύπριοι εκπαιδευτικοί τα αδέλφια Δήμος και Ρένος Χριστοδουλίδης κατάφεραν φέτος να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κάνοντας 1013 κεφαλιές. Ο Δήμος Χριστοδουλίδης, 50 χρόνων είναι καθηγητής ξενοδοχειακών στην Γ΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού ενώ ο Ρένος 55 χρόνων είναι μόνιμος κάτοικος Αγρινίου, Θεολόγος, αποσπασμένος στην Αιτωλοακαρνανία για το μάθημα της Αγωγής Υγείας.

Αφηγείται ο Δήμος Χριστοδουλίδης:    

    «Εγώ και ο αδελφός μου Ρένος Χριστοδουλίδης  αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το άθλημα της ανταλλαγής κεφαλιών από την ηλικία των 12 ετών  σαν χόμπι. Χρόνο με το χρόνο βελτιωνόμασταν μέχρι που καταφέραμε φέτος να πετύχουμε ανεπίσημο  ρεκόρ με 1579 κεφαλιές. Σημειώστε ότι ο αδελφός μου είναι εκπαιδευτικός  μόνιμος κάτοικος Αγρινίου στην Ελλάδα και  κάθε χρόνο ανταλλάσαμε κεφαλιές στην παραλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  όταν ερχόταν στην Κύπρο για διακοπές. Φέτος μερικοί τουρίστες που μας είδαν στην παραλία να ασχολούμαστε με το αγαπημένο μας άθλημα μας παρότρυναν να κάνουμε αίτηση για το Ρεκόρ Γκίνες. Μπήκαμε στην ιστοσελίδα του Γκίνες, κάναμε  τη σχετική αίτηση και στις 3 Οκτωβρίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Νίκος Σολομονίδης στη Λεμεσό και καταφέραμε να καταρρίψουμε το προηγούμενο ρεκόρ των 335 κεφαλιών  που κατείχαν δυο Πακιστανοί .. Ευχαριστούμε το Δήμο Λεμεσού  που  ένταξε αυτή μας την προσπάθεια στο “move week” Η προσπάθειά μας ήταν αρκετά δύσκολη λόγω και του νέου κανονισμού που μας απέστειλε το World Guiness Record ότι θα έπρεπε να διατηρούμε δύο μέτρα απόσταση μεταξύ μας.  Παρόλα αυτά καταφέραμε συνθλίψουμε το προηγούμενο ρεκόρ και να μπούμε στο ρεκόρ Γκίνες με 1013 κεφαλιές.

Μέσα από αυτή την προσπάθειά μας θέλουμε να περάσουμε και το μήνυμα  στους νέους ,να ξεκολλήσουν λίγο από το facebook και να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητα τους μακριά από το κάπνισμα, αλκοόλ και διαφόρων βλαβερών ουσιών. Επίσης να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να επιχειρούν να τους πραγματοποιήσουν  με όραμα , αυτοπεποίθηση και φυσικά  με επίμονη προσπάθεια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










276