Δύο μεγάλες διακρίσεις για το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Λεμεσού


Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Λεμεσού λειτουργεί στη Λεμεσό και κλείνει φέτος 38 χρόνια ζωής και προσφοράς. Το σχολείο αποτελεί σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» αλλά προσφέρει στους μαθητές του πολλές ευκαιρίες επιτυχίας και καταξίωσης.

Φέτος το Εσπερινό Λεμεσού, πέτυχε δύο μεγάλες διακρίσεις. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2012, η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργάνωσε στη Λεμεσό συνέδριο με θέμα: «Πολυγλωσσία στην Ευρώπη». Το Εσπερινό Λεμεσού  προσκλήθηκε να λάβει μέρος στις εργασίες του συνεδρίου και να τιμηθεί για το πρώτο βραβείο που πήρε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Διάκρισης Γλωσσών (European Language Label). Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σχολείο ανέπτυξε ειδικό λογισμικό για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από αραβόφωνους μαθητές. Στο συνέδριο αυτό έλαβαν μέρος οι νικητές του διαγωνισμού από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σχολείο μας είχε την τιμή να αντιπροσωπεύει την Κύπρο. Το βραβείο απένειμε η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Ανδρούλλα Βασιλείου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Miguel Angel Martinez. Στο συνέδριο έλαβαν μέρος μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και εμπειρογνώμονες σε θέματα πολυγλωσσίας.

Το σχολείο βραβεύτηκε επίσης για τη συγγραφή εφημερίδας. Την τιμητική πρώτη θέση στην κατηγορία των Λυκείων απέσπασε το ίδιο σχολείο για το διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας με θέμα: «Μίλα για το ρατσισμό και την ξενοφοβία: η σιωπή δεν είναι λύση».Ο διαγωνισμός αυτός συνδιοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Γραφείοτης Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες και τις διακρίσεις το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Λεμεσού δίνει την ευκαιρία αλλά και το κίνητρο στους μαθητές να εργάζονται με στόχους και να αποδεικνύουν σε όλους ότι μπορούν να τα καταφέρουν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174