EAEC-EOCTask Force: Η κινητήρια δύναμη για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα


Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (EOC) και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Συντονιστών ERASMUS (EAEC) παρουσίασαν σε διάσκεψη Τύπου στις 6 Οκτωβρίου προς όλους τους ενδιαφερομένους και τα ΜΜΕ, τις ανανεωμένες και ενισχυμένες υπηρεσίες που προσφέρουν, αναφορικά με την πληροφόρηση, τη δικτύωση και την παροχή υποστήριξης στην ετοιμασία επιτυχημένων προτάσεων με σκοπό τη διεκδίκηση χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά, Περιφερειακά και Εθνικά Προγράμματα.

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (EOC), με 29 μέλη από Κύπρο και Ελλάδα, ενώνει δυνάμεις με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Συντονιστών Erasmus (EAEC) με περισσότερα από 100 μέλη, καθώς και με τις πιο έμπειρες συμβουλευτικές εταιρίες στο χώρο όπως RTD Talos, Enoros Consulting και Grant Xpert Consulting για δημιουργία του TaskForce. Στόχος του, να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες των μελών του στη διαδικασία υποβολής επιτυχημένων προτάσεων. Το TaskForce θα εξυπηρετεί τους οργανισμούς μέλη του δικτύου του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου, αλλά παράλληλα θα προσφέρει υπηρεσίες και στα μη μέλη. Θα δέχεται αιτήσεις για υποστήριξη στην ετοιμασία προτάσεων απευθείας από ενδιαφερόμενους, μέλη και μη, ενώ θα οργανώνει συναντήσεις Καινοτομίας (Innovation Round Tables) σε θεματικές ενότητες που σχετίζονται με Χρηματοδοτικά Προγράμματα τα οποία προκήρυξαν ή πρόκειται να προκηρύξουν σχετικές προσκλήσεις.

Στις συναντήσεις θα προσκαλούνται ερευνητές, επιχειρηματίες, δημόσιοι φορείς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλοι σχετικοί οργανισμοί, με στόχο να ενημερωθούν για τις επικείμενες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Θα ακολουθεί καθοδηγούμενη συζήτηση για ανάπτυξη ιδεών για νέες συνεργασίες και προτάσεις.

Τα μέλη (εταίροι) του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου και του ΔικτύουEAEC(πανεπιστήμια, δήμοι, δημόσιοι και ημικρατικοί οργανισμοί, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κλπ), θα έχουν προτεραιότητα στις υπηρεσίες της κοινοπραξίας EAEC-EOCTask Force, με ειδικό πακέτο υποστήριξης.

Η πιο πάνω διαδικασία, θα διευκολύνει τα μέλη του δικτύου, αλλά και  άλλους οργανισμούς, να εμπλακούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, συμβάλλοντας έτσι στη δικτύωση, ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα  και ανάπτυξη της καινοτομίας στη χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του EAEC-EOC Task Force ή/και διευθέτηση συνάντησης ή για εγγραφή μελών στο δίκτυο, μπορείτε να αποταθείτε στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου,eoc1@ucy.ac.cyή taskforce@eaecnet.com, τηλ. 22894294 και στην ιστοσελίδα www.eoc.org.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154