ΕΕΥ: Επικαιροποίηση προσωπικών στοιχείων εκπαιδευτικών


Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας υπενθυμίζει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής, Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης ότι η επικαιροποίηση των προσωπικών τους στοιχείων είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή τους στο θέμα του καθορισμού ή της αλλαγής έδρας.

Σύμφωνα με τους περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμους (άρθρο 2) "έδρα" σημαίνει:

(α) αναφορικά με εκπαιδευτικούς λειτουργούς δημοσίων σχολείων μέσης εκπαίδευσης:

Ι. την πόλη με τα προάστιά της, όπως αυτά θα καθορίζονται από καιρού εις καιρόν από την Αρμόδια Αρχή, όπου ο εκπαιδευτικός λειτουργός έχει τη μόνιμη κατοικία του' ή

ΙΙ. την κοινότητα στην οποία ο εκπαιδευτικός λειτουργός έχει τη μόνιμη κατοικία του και στην οποία λειτουργεί δημόσιο σχολείο μέσης εκπαίδευσης ή, όταν σ' αυτή δεν λειτουργεί δημόσιο σχολείο μέσης εκπαίδευσης, την πλησιέστερη προς τη μόνιμη κατοικία του πόλη ή κοινότητα στην οποία λειτουργεί δημόσιο σχολείο μέσης εκπαίδευσης.

(β) αναφορικά με εκπαιδευτικούς λειτουργούς δημοσίων σχολείων στοιχειώδους εκπαίδευσης:

Ι. την πόλη με τα προάστιά της, όπως αυτά θα καθορίζονται από καιρού εις καιρόν από την Αρμόδια Αρχή, όπου ο εκπαιδευτικός λειτουργός έχει τη μόνιμη κατοικία του. ή

ΙΙ. την κοινότητα στην οποία ο εκπαιδευτικός λειτουργός έχει τη μόνιμη κατοικία του και στην οποία λειτουργεί δημόσιο σχολείο στοιχειώδους εκπαίδευσης ή, όταν σ' αυτή δεν λειτουργεί δημόσιο σχολείο δημοτικής εκπαίδευσης, την πλησιέστερη προς τη μόνιμη κατοικία του κοινότητα στην οποία λειτουργεί δημόσιο σχολείο στοιχειώδους εκπαίδευσης.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό 3(1) των περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Τοποθετήσεις, Μετακινήσεις και Μεταθέσεις) Κανονισμών του 1987 έως 2017, αλλαγή έδρας γίνεται μετά από γραπτή δήλωση του εκπαιδευτικού λειτουργού, (επί του εντύπου ΕΕΥ 002 «Δήλωση/Αλλαγή Προσωπικών Στοιχείων Εκπαιδευτικού»), που υποβάλλεται στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, και ισχύει από το επόμενο σχολικό έτος. Δήλωση που υποβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή ισχύει από το μεθεπόμενο σχολικό έτος, εκτός αν οι ανάγκες της υπηρεσίας επιτρέπουν διαφορετική ρύθμιση. Η δήλωση έδρας και η δήλωση αλλαγής έδρας πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από βεβαίωση Κοινοτάρχη στην οποία να αναφέρεται από πότε κατοικείτε στη νέα διεύθυνση, και από άλλα επαρκή αποδεικτικά στοιχεία (π.χ. λογαριασμό σταθερού τηλεφώνου/ηλεκτρισμού/ υδατοπρομήθειας κτλ.)

Επισημαίνεται ότι τυχόν παράλειψη δήλωσης αλλαγής έδρας από εκπαιδευτικό λειτουργό δυνατόν να έχει συνέπειες σε περίπτωση μετάθεσης αφού δεν θα έχουν υπολογιστεί ορθά οι μονάδες μετάθεσης.

Στην περίπτωση που εντοπιστεί ότι σκόπιμα δεν τηρήθηκαν οι πρόνοιες του οικείου κανονισμού, όσον αφορά στην έγκαιρη υποβολή δήλωσης αλλαγής έδρας, τότε η Επιτροπή δύναται να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη αλλαγή της έδρας του εκπαιδευτικού και αφαίρεση των μονάδων μετάθεσης με τις οποίες πιστώθηκε λόγω παράλειψης δήλωσης της πραγματικής έδρας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










209