ΕΕΥ: Επιστροφή στο 2003 για τον υπολογισμό των μονάδων μετάθεσης στη Μέση Εκπαίδευση


Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αποφάσισε να επαναφέρει από 1/9/2013, για τον υπολογισμό των μονάδων μετάθεσης, την πίστωση σε μέρες που ίσχυε μέχρι και την 31/8/2003. Μετά από αξιολόγηση των δύο πρακτικών (δηλ. της πίστωσης σε μέρες ή της πίστωσης σε περιόδους διδασκαλίας), θεωρήθηκε δικαιότερο να πιστώνεται κάποιος τις μέρες που μεταβαίνει στον τόπο εργασίας του και όχι τις περιόδους που εργάζεται σε αυτόν.

Ενδεικτική κατανομή σε μέρες για τη Μέση Εκπαίδευση καταγράφεται πιο κάτω και βασίζεται στην πιο κοντινή αναλογία των περιόδων τοποθέτησης του εκπαιδευτικού δια του συνόλου των περιόδων εργασίας του, μεταφρασμένη σε μέρες.

Σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε περισσότερους από 5 τόπους εργασίας, θα υπάρχει τόπος εργασίας που θα πιστώνεται με 0 (μηδέν) μέρες. Η επιλογή του τόπου που θα πιστώνεται με 0 μέρες θα γίνεται με τρόπο ώστε να μην αδικείται ο εκπαιδευτικός. Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται αριθμό περιόδων με την αναλογία σε μέρες να έχει δεκαδικό μέρος ακριβώς 0.5, θα καλούνται να ενημερώσουν την Επιτροπή σε ποιο από τους δύο τόπους εργασίας μεταβαίνουν περισσότερες μέρες.

Ένσταση θα μπορούν να υποβάλλουν μόνο όσοι θέλουν διαφορετική πίστωση (πάντοτε σε μέρες) από τη δημοσιευμένη αναλογία, αποστέλλοντας επιστολή στο Γραφείο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, συνοδευόμενη από βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου για τον αριθμό ημερών που εργάζονται στο συγκεκριμένο σχολείο. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής ενστάσεων θα είναι η ίδια με την τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για μετάθεση/μη μετάθεση.

Όσοι εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν/τοποθετήθηκαν από την Επιτροπή σε 2 τόπους εργασίας, μπορούν να συμβουλευτούν την ενδεικτική κατανομή που ακολουθεί.

Όσοι εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν/τοποθετήθηκαν από την Επιτροπή σε 3 και πλέον τόπους εργασίας, θα υπολογίζουν, για κάθε τόπο εργασίας, την αναλογία τους σε μέρες ως εξής: (περίοδοι τοποθέτησης ή μετάθεσης) / (σύνολο περιόδων εργασίας εκπαιδευτικού) x 5, με στρογγυλοποίηση στην κοντινότερη ακέραια μονάδα.

Η ανακοίνωση και οι πίνακες στο πιο κάτω έγγραφο:

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147