Εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΟΦΕΝ έξω από το Υπ Οικονομικών για τα κονδύλια της φοιτητικής μέριμνας


   Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29/11/16 κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΠΟΦΕΝ, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, για την περικοπή 7,9εκ. ευρώ, από το κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας για το 2017. Φοιτητές και φοιτήτριες, αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες έδωσαν το παρών τους, απαιτώντας να μην περισκοπεί η φοιτητική μέριμνα. Την στήριξη τους στην εκδήλωση δήλωσαν η Π.Ο.Π (Παγκύπρια ομοσπονδία πολυτέκνων), η Π.Ο.Π.Ο. (Παγκύπρια ομοσπονδία πενταμελούς οικογένειας), η Π.Σ.Ε.Μ. (Π γκύπρια συντονιστική επιτροπή μαθητών) όπως και οι φοιτητικές ενώσεις του ΤΕΠΑΚ, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΑΞΙΚ.

Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση, να κάνουν δεύτερες σκέψεις και

α) να διαθέσουν όλο το αδιανέμητο κονδύλι του 2016 (7εκ) στο φοιτητικό πακέτο

β) να τροποποιήσουν τους προϋπολογισμούς του 2017 ούτως ώστε να μην περικοπούν τα 7,9εκ. 

Αιτήματα ΠΟΦΕΝ
• Να μην αποκοπεί ούτε σεντ από τη φοιτητική μέριμνα, φοιτητικό πακέτο και φοιτητική χορηγία στους προϋπολογισμούς του 2017
• Να μεταφερθεί άμεσα όλο το αδιανέμητο κονδύλι που προέκυψε το 2016 στο φοιτητικό πακέτο και πουθενά αλλού.
• Τα εισοδηματικά κριτήρια για το φοιτητικό πακέτο να είναι με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα και όχι το ακαθάριστο οικογενειακό.
• Η μοριοδότηση για το φοιτητικό πακέτο να συμπεριληφθεί στο νόμο και ΍ α μη ν αποφασίζεται κάθε χρόνο από το υπουργικό συμβούλιο πίσω από κλειστές πόρτες.
• Το κονδύλι που αφορά τους Ελλαδίτες φοιτητές να συμπεριληφθεί στο συνολικό κονδύλι του φοιτητικού πακέτου.
• Τα περιουσιακά κριτήρια που έχουν καθοριστεί με τιμές του 2013 χρήζουν αναθεώρησης καθώς οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις είναι παραφουσκωμένες.
• Η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων πρέπει από τη νέα χρονιά να επισπευσθεί και να μην υπάρχει υποστελέχωση στην αρμόδια υπηρεσία.
• Οι λήπτες φοιτητικής χορηγίας αυτόματα να δικαιούνται κα΍ δωρ εάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180