Εκδήλωση Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής


Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ανακοινώνουν την οργάνωση εκδήλωσης με τίτλο: The Israeli Experience in R&D: A Model for the Cypriot Economy
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ακόλουθες προσωπικότητες:
1. Ο Καθηγητής YehoshuaGleitman που θεωρείται ο πατέρας της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας του Ισραήλ και είναι μεταξύ άλλων σύμβουλος καινοτομίας για την Παγκόσμια Τράπεζα.Η παρουσίαση του θα περιγράφει την εμπειρία του Ισραήλ στην έρευνα και ανάπτυξη, τη σύσταση βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας και το ρόλο και το συντονισμό του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα.  Θα αναφερθούν επιτυχημένα παραδείγματα του Ισραήλ και εισηγήσεις για την Κυπριακή βιομηχανία.
2. Ο Καθηγητής ShlomoNoy, αντιπρόεδρος για έρευνα και ανάπτυξη του ιατρικού κέντρου Sheba στο Ισραήλ.  Η ομιλία του θα κινηθεί στον τομέα της βίο-ιατρικής και στις εμπειρίες έρευνας και ανάπτυξης στο  ιατρικό κέντρο Sheba.
3. Ο Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής,  γενικός εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Στην ομιλία του θα παρουσιάσει την πορεία και από την έρευνα σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα μέχρι την τελική ανάπτυξη προϊόντος σε εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Κύπρο, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται και τις εισηγήσεις που προτείνει σε επίπεδο ιδρυμάτων, κράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κ Γιώργος Γεωργίου, γενικός διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού
Η εκδήλωση, που  τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, θα  είναι στην  Αγγλική γλώσσα.  Θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στην οδό Αγίου Νικολάου 93 στην Έγκωμη.  Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.  Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, γι αυτό  όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να κρατήσουν θέση μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο 22-471900/955 ή στο georgiou.h@unic.ac.cy

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207