Εκδήλωση με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας της Γης στο Πανεπιστήμιο Frederick


Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Frederick εκδήλωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας της Γης. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Μονάδα Διατήρησης της Φύσης του Πανεπιστημίου.

Η Μέρα της Γης γιορτάζεται από το 1970 κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου και έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές κίνημα, στο οποίο συμμετέχουν σήμερα 192 χώρες. Ο οργανισμός Earth Day αναγνωρίζοντας τη σημασία της Κλιματικής Αλλαγής και τις επιπτώσεις της στους ανθρώπους και το περιβάλλον γενικότερα, αφιερώνει τη Μέρα της Γης 2013 στο Πρόσωπο της Κλιματικής Αλλαγής (The Face of Climate Change).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από αρμόδιους κυβερνητικούς λειτουργούς και ερευνητές, θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, καθώς και μέτρα που αποσκοπούν στην αντιμετώπισή της.

Συγκεκριμένα, μίλησαν οι Δρ Πάνος Χατζηνικολάου, Κέντρο Έρευνας Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων, Ινστιτούτο Κύπρου, Κωνσταντίνος Κουνναμάς, Μονάδα Διατήρησης της Φύσης Πανεπιστημίου Frederick, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Έλλη Τζυρκαλλή, Μονάδα Διατήρησης της Φύσης Πανεπιστημίου Frederick, υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από ομάδα μαθητών του Α´ Δημοτικού Σχολείου Παλλουριώτισσας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










206