Έκκληση Δημοσθένους προς Σύγκλητο Παν. Κύπρου: Μη θυματοποιήσετε τους φοιτητές για περισυλλογή


Ο κ. Δημοσθένους απηύθυνε αυτή την έκκληση στην Σύγκλητο με αφορμή καταγγελίες και πληροφορίες που παρουσιάζουν τις αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου να έχουν αποφασίσει να επιβάλουν τέλη σε διάφορους χώρους του ιδρύματος, όπως χώρους στάθμευσης αίθουσα αθλοπαιδιών για να καλύψουν τον ελλειμματικό προϋπολογισμό του 2012.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε επίσης τη Σύγκλητο να έλθει με νέες ιδέες και να επισκεφθούν τον υπουργό Οικονομικών, για να επανεξετάσουν τον προϋπολογισμό αφήνοντας σαφείς αιχμές και για το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών. Χαρακτήρισε τον κ. Καζαμία ανοικτόμυαλο και έτοιμο ν’ ακούσει και να στηρίξει το Πανεπιστήμιο παράπλευρα, για να εξυπηρετήσει τους στόχους του.

Ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που διέρχεται ο τόπος μας επισήμανε: διερχόμαστε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Είναι πολύ μίζερο η οποιαδήποτε οικονομική δυσκολία, να μεταφράζεται σε κακομοιριά, μιζέρια και μεμψιμοιρία. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για ν’ αντισταθμίζει την όποια επίδραση που έχει η οικονομική κρίση στα πανεπιστήμια».

Αναφερόμενος στο μειωμένο προϋπολογισμό και τις ενέργειες που κάνει, για αύξησή του ο κ. Δημοσθένους είπε:

«Είναι γνωστό ότι μιλούμε για μειωμένους προϋπολογισμούς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στα άλλα δύο δημόσια πανεπιστήμια. Προσπάθειά μου είναι η αύξηση, έστω και αν η προϋπολογισμοί έχουν σταλεί στη Βουλή για ψήφιση. Έχω μιλήσει με τον υπουργό Οικονομικών και του εξήγησα ότι αυτά τα χρήματα είναι απαραίτητα για να υλοποιήσουν τα πανεπιστήμια τους στόχους τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180