Έκκληση ΠΟΦΕΝ για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση


Η ΠΟΦΕΝ με ανακοίνωση της καλεί τους φοιτητές να παρευρεθούν στο αυριανό συλλαλητήριο κατά των μέτρων λιτότητας. Αναφέρει σε ανακοίνωσή της 

"Οι εξελίξεις στον τόπο μας, είναι πέρα για πέρα τραγικές. Το μνημόνιο οδηγεί το λαό μας στην εξαθλίωση και τους φοιτητές στην απόγνωση. Μειώσεις μισθών, ανεργία, φτώχεια, πείνα, μετανάστευση, είναι μόνο μερικές από τις πραγματικότητες στην κυπριακή κοινωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αφού βλέπουν το οικογενειακό τους εισόδημα να μειώνεται και τα έξοδα να αυξάνονται μέρα με την μέρα. Όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, τα οποία έχουν κερδηθεί με χρόνια αγώνων και θυσιών, δέχονται ολομέτωπη επίθεση από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η Τρόικα, επιβάλλοντας τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.

Ολομέτωπη επίθεση δέχεται και η παιδεία, η οποία είναι συνεχώς στο στόχαστρο των πολιτικών της λιτότητας, αφού θέλουν τη νέα γενιά αμόρφωτη και αγράμματη, για να μπορούν να την εκμεταλλεύονται. Τους τελευταίους μήνες, η παιδεία έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα, μέσα από περικοπές, μειώσεις, καταργήσεις τμημάτων κ.α.

Με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας των εκπροσώπων της Τρόικας για την αξιολόγηση της πορείας του κυπριακού μνημονίου και υπό το φόβο, όχι μόνο να συνεχίσουν τα μέτρα λιτότητας κατά του κυπριακού λαού, αλλά και να εφαρμοστούν επιπρόσθετα χειρότερα μέτρα, διοργανώνεται νέα κοινωνική κινητοποίηση με δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Βιώνουμε όλοι τη σκληρή λιτότητα, η οποία έχει επιβληθεί μέσα από το μνημόνιο, καθώς και την απουσία έγκαιρης και ουσιαστικής κοινωνικής διαβούλευσης, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται επικίνδυνα οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις οι οποίες ήταν αποτέλεσμα αγώνων και κόπων πολλών δεκαετιών. Οι τραγικές συνέπειες της εφαρμογής του Κυπριακού Μνημονίου όχι μόνο συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το λαό μας, αλλά χειροτερεύουν καθημερινά τη θέση του, με πολύ δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον. Τονίζεται επίσης ότι η όλη κινητοποίηση δεν θα πάρει οποιοδήποτε κομματικό χαρακτήρα.

Η ΠΟΦΕΝ θα συμμετέχει στη νέα κινητοποίηση στις 8 Φεβρουαρίου, καθώς και σε μελλοντικές κινητοποιήσεις ή δράσεις, που στοχεύουν να αναδείξουν την αντίδραση και την αντίσταση μας στις σκληρές και ανάλγητες πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στην κυπριακή κοινωνία και στα αδιέξοδα που δημιουργούνται από την ύφεση, την ανεργία και την φτώχια που αναπαράγονται ως φαύλος κύκλος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι οργανώσεις ΠΕΟ- ΔΕΟΚ, ΠΟΕΔ , ΠΟΑΣ, ΠΟΒΕΚ, ΕΚΥΣΥ – ΠΟΠΟ, Κίνημα κατά των Ιδιωτικοποιήσεων Κίνημα κατά των Εκποιήσεων Κίνηση Πολιτισμού, ΕΚΑ Νέα Αγροτική, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης  Ένωση Συντακτών Κύπρου, ΠΣΕΜ, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και ποιότητα Ζωής.

Η ΠΟΦΕΝ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές για μαζική παρουσία στην κινητοποίηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2014, η ώρα 10:00 π.μ, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και θα πάρει το χαρακτήρα συμβολικής περικύκλωσης και αποκλεισμού του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας, της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και του Σπιτιού της Ευρώπης ώστε να σταλούν με οργανωμένο τρόπο τα μηνύματά μας προς όλες τις κατευθύνσεις, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










190