Έκκληση ΠΣΕΜ για συμμετοχή στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων προς ενίσχυση μαθητών που έχουν ανάγκη


Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών ανακοινώνει την έναρξη εκστρατείας συλλογής τροφίμων με την επωνυμία «Δύναμη Κυπρίων» για ενίσχυση των συμμαθητών τους που έχουν ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης. Η εκστρατεία θα λήξει στις 20 Δεκεμβρίου.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ: Σ' αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν όλες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και αρκετές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, καθώς επίσης και πάρα πολλές εταιρείες και οργανισμοί του ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουν επίσης η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).

Σε κοινοποίησή της προς τους μαθητές, η ΠΣΕΜ αναφέρει:

«Αγαπητοί συμμαθητές,

Όπως γνωρίζετε, η Κύπρος περνά μια δύσκολη περίοδο. Χιλιάδες συμμαθητές μας αλλά και οι οικογένειες τους, δοκιμάζονται καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για πρώτη φορά, αναλαμβάνεται μια οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια, σε παγκύπρια βάση, που στοχεύει στη συλλογή τροφίμων για τους συμπολίτες μας που χρήζουν στήριξης. Σ' αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν όλες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και αρκετές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, καθώς επίσης και πάρα πολλές εταιρείες και οργανισμοί του ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουν επίσης η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), αλλά και εμείς, ως ΠΣΕΜ. Υπολογίζεται ακόμη ότι συμμετέχουν περίπου 1.000 εθελοντές, οι οποίοι θα εργαστούν σε διάφορους τομείς, προκειμένου να μαζευτούν τα τρόφιμα που χρειάζονται.

Η εκστρατεία η οποία φέρει την επωνυμία «Δύναμη Κυπρίων», αρχίζει σήμερα 20 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου 2013. Για την ώρα, τα τρόφιμα τα οποία συλλέγονται είναι μόνο τα εξής:

·         Συσκευασμένα πακέτα οσπρίων (φασόλια φακές, ρεβίθια, λουβί)

·         Κονσέρβες κρέατος και ψαρικών

·         Φιάλες ελαιόλαδου

Ως Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια - ΕΣΕΜ - ΠΣΕΜ, καλούμαστε να συμβάλουμε ενεργά στην επιτυχία αυτής της μεγάλης προσπάθειας, τόσο όσον αφορά στην ενθάρρυνση των συμμαθητών μας (εφόσον μπορούν και έχουν τη δυνατότητα) να φέρουν στο σχολείο αυτά τα τρόφιμα, όσο και στη διαχείριση της βοήθειας, όταν αυτή συγκεντρωθεί στα σχολεία μας.

Πιο συγκεκριμένα, το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο κάθε σχολείου, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις πιο κάτω ενέργειες: 

1.    Δημιουργία ομάδας 5 εθελοντών - μαθητών, οι οποίοι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και το Σύνδεσμο Γονέων, θα αναλάβει το συντονισμό της προσπάθειας συγκέντρωσης τροφίμων στο σχολείο τους. Ο Πρόεδρος του κάθε σχολείου ορίζεται ως «Επικεφαλής» αυτής της ομάδας και συντονίζει όλες τις ενέργειες που γίνονται στο σχολείο του.

2.    Η ομάδα αυτή, βοηθά στο διαχωρισμό των τροφίμων που θα μαζεύονται, έτσι ώστε, σε κάθε διαθέσιμο χάρτινο κιβώτιο, να τοποθετείται ένα μόνο είδος τροφίμων (π.χ. σε ένα κιβώτιο τοποθετούνται μόνο φακές).

3.    Συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου για την πιθανότητα διοργάνωσης μαθητικής εκδήλωσης με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων.

4.    Συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου για αποφυγή ενεργειών που μπορεί να στιγματίζουν τους συμμαθητές μας και τις οικογένειες τους.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι, η Διεύθυνση του σχολείου σας έχει ήδη λάβει αντίγραφο του «Οδηγού» της εκστρατείας, ο οποίος περιλαμβάνει απαντήσεις για όλα τα πιθανά ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια αυτής της προσπάθειας. Αντίγραφο του Οδηγού, δικαιούται να εξασφαλίσει από τη Γραμματεία και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του κάθε σχολείου.

Για σκοπούς καλύτερου συντονισμού, ο Πρόεδρος του κάθε σχολείου καλείται όπως επικοινωνήσει έως τις 21 Νοεμβρίου 2013, με την ΕΣΕΜ στην οποία υπάγεται το σχολείο του και να επιβεβαιώσει τη σύσταση της ομάδας των εθελοντών-μαθητών στο δικό του σχολείο. Με τη σειρά τους, όλες οι ΕΣΕΜ, θα πρέπει να ενημερώσουν την ηγεσία της ΠΣΕΜ για την οργάνωση όλων των σχολείων στην επαρχία τους, το αργότερο έως τις 22 Νοεμβρίου 2013.

Η εκστρατεία αυτή διεξάγεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ο συντονισμός ανήκει στην Hermes, η οποία διαχειρίζεται τα διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου.

Σε περίπτωση αποριών, μπορείτε να επικοινωνείτε, είτε με την ΠΣΕΜ, είτε με τα κεντρικά γραφεία της Hermes στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, τηλ. 24742165.

Ως μαθητικό κίνημα της Κύπρου, καλούμαστε να αποδείξουμε την υπευθυνότητα, αλλά και τη δύναμη μας. Με τον ίδιο τρόπο που στο παρελθόν, όποτε η Κύπρος χρειάστηκε βοήθεια, οι μαθητές, ήταν οι πρώτοι που έδωσαν το παρών τους για να βοηθήσουν, έτσι και σήμερα, είναι η δική μας σειρά να δράσουμε και να βοηθήσουμε χιλιάδες οικογένειες συμμαθητών μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας». 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










194