Εκλογή της Πρυτάνεως Κεραυνού στην εκτελεστική επιτροπή του ΕΙΤ


 Κατά την 29η Συνεδρία του στις 13 Μαρτίου 2014, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of innovation and Technology) εξέλεξε νέο Πρόεδρο και νέα Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee) ανάμεσα στα μέλη του, με έναρξη καθηκόντων την 1η Αυγούστου 2014.

Νέος Πρόεδρος του ΕΙΤ έχει εκλεγεί ο Peter Olesen, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Alexander vοn Gabain. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται από τέσσερα μέλη και προεδρεύεται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή εποπτεύει τη λειτουργία του ΕΙΤ και λαμβάνει τις αποφάσεις που είναι απαραίτητες μεταξύ των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή παρακολουθεί και εποπτεύει τη στρατηγική και επιχειρησιακή ανάπτυξη ενδιαμέσως των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των  συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκλογή της Πρυτάνεως Κεραυνού στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΙΤ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ίδια, και της παρέχει την ευκαιρία για πιο ενεργό ανάμιξη στην προώθηση των στόχων της Στρατηγικής για Καινοτομία του ΕΙΤ (Strategic Innovation Agenda), κυρίως σε σχέση με τον πυλώνα της εκπαίδευσης και του περιφερειακού συστήματος καινοτομίας.

Το ΕΙΤ

Το EIT  www.eit.europa.eu είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός της ΕΕ που ιδρύθηκε το 2008 για να προωθήσει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, για να ξεπεραστούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της. Συγκεντρώνει κορυφαία ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, ερευνητικά εργαστήρια και επιχειρήσεις, για να σχηματίσουν δυναμικές διασυνοριακές συνεργασίες - Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας, ΚΓΚ - που αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, ξεκινούν νέες επιχειρήσεις, και εκπαιδεύουν μια νέα γενιά καινοτόμων επιχειρηματιών.

Οι τρεις πρώτες ΚΓΚ, για την κλιματική αλλαγή, τις ΤΠΕ και την αειφόρο ενέργεια επιλέχθηκαν το 2009 (Climate-KIC, EIT ICT Labs και KIC InnoEnergy). Μέχρι σήμερα, έχουν παράσχει εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας σε πέραν των 1000 φοιτητών και συνέβαλαν στη δημιουργία περισσότερων από 100 νέες επιχειρήσεις. Πάνω από 90 νέα προϊόντα και υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει και περισσότερες από 400 επιχειρηματικές ιδέες επί του παρόντος επωάζονται εντός των ΚΓΚ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










132