Ελεγκτής: Ο υπ. Παιδείας να θεσμοθετήσει απαλλαγές που τεκμηριωμένα θα κριθούν ως αναγκαίες


«Εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο της γλώσσας και την ειρωνεία που χρησιμοποίησε ο κ. Ταλιαδώρος»

Σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου η Ελεγκτική Υπηρεσία εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή ανακοίνωση:
«Σε σχέση με δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ και φιλόλογου λυκειάρχη κ. Δημήτρη Ταλιαδώρου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ Κύπρου, η Ελεγκτική Υπηρεσία εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο της γλώσσας και την ειρωνεία που χρησιμοποίησε ο κ. Ταλιαδώρος αναφερόμενος σε ανώτερο Λειτουργό της Υπηρεσίας αλλά και στην ίδια την Ελεγκτική Υπηρεσία. Αναφορές όπως «ψεύτης», «ψεύδεται ασύστολα», «είναι άσχετος», «είπε ανοησίες», και γενικότερα η όλη τοποθέτηση του εκπαιδευτικού κ. Ταλιαδώρου, απλώς εξηγούν το μέγεθος του προβλήματος της δημόσιας Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.
Όσα στοιχεία έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ελεγκτική Υπηρεσία, μέσω επιστολών ή δηλώσεων στελεχών της, είναι τεκμηριωμένα και ορθά. 
Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αφού λάβει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τον νομικά ορθό τρόπο καθορισμού των διδακτικών περιόδων των καθηγητών, να μεριμνήσει για την επιστημονική μελέτη του θέματος, έχοντας ως γνώμονα βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών κρατών που σαφώς υπερτερούν έναντι της Κύπρου στο επίπεδο της εκπαίδευσης, και ακολούθως να προωθήσει θεσμοθέτηση τυχών απαλλαγών που τεκμηριωμένα θα κριθούν ως αναγκαίες, λαμβάνοντας υπόψη πως, ούτως ή άλλως, μεγάλο μέρος του χρόνου εργασίας των καθηγητών, που συνολικά δεν υπερβαίνει τις 30 ώρες εβδομαδιαίως, δεν αποτελεί διδακτικό χρόνο. Επίσης, ο Υπουργός θα πρέπει να μεριμνήσει ούτως ώστε με διαφάνεια να ενημερωθούν οι πολίτες για τις όποιες ρυθμίσεις. 
Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα επιμένει στο τρίπτυχο τεκμηρίωση – νομιμότητα – διαφάνεια, και φυσικά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αντικειμενικότητα την ανάγκη για σεβασμό των χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175