Ελεύθερος ο καθηγητής στην Πάφο: «Σε καμία περίπτωση, άπλωσα χέρι πάνω στους μαθητές»


Ελεύθερος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφέθηκε  στη 1.00 μ.μ. σήμερα Παρασκευή, ο 62χρονος καθηγητής ο οποίος συνελήφθη το πρωί από την αστυνομία, κατόπιν δικαστικού εντάλματος, ως ύποπτος για χειροδικία κατά μαθητών του εν ώρα μαθήματος. Κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος απορρίπτει τονίζοντας στην κατάθεση του στους ανακριτές πως σε καμία περίπτωση δεν έχει απλώσει χέρι εναντίον οποιουδήποτε μαθητή.

Τον καθηγητή κατήγγειλαν αργά χθες το απόγευμα στην αστυνομία τέσσερεις 14χρονοι μαθητές οι οποίοι φοιτούν στη β τάξη γυμνασίου της Πάφου. Ισχυρίστηκαν ότι εν ώρα μαθήματος ζήτησαν από τον καθηγητή τους μπάλα για να παίξουν ποδόσφαιρο, αυτός αρνήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και ο καθηγητής να επιτεθεί εναντίον τους χτυπώντας και τους τέσσερεις.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Πάφου όπου ο ένας εξακολουθεί να κρατείται για νοσηλεία, μετά που παραπονέθηκε για ζαλάδες ενώ οι άλλοι τρείς εκ των οποίων ο ένας φέρει εκδορές και μώλωπες πήραν εξιτήριο. Αργά το απόγευμα επισκέφθηκαν τον κεντρικό Αστυνομικό σταθμό Πάφου όπου έδωσαν κατάθεση. Εναντίον του καθηγητή εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε στις 8 σήμερα το πρωί. Ανακρινόμενος, ο καθηγητής απέρριψε τις κατηγορίες των μαθητών και ισχυρίστηκε ότι του ζήτησαν μπάλα και όταν αυτός αρνήθηκε οι μαθητές άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν. «Σε καμία όμως περίπτωση άπλωσα χέρι απάνω τους» είπε.

Ο καθηγητής κατηγορήθηκε γραπτώς για κοινή επίθεση και για επίθεση προκαλούσα πραγματική σωματική βλάβη και αφέθηκε ελεύθερος.

Το πρωί ο καθηγητής συνελήφθη και ανακρινόμενος είπε πως σε καμία περίπτωση δεν σήκωσε χέρι επάνω στα παιδιά. Εντός της ημέρας ολοκληρώνεται η λήψη καταθέσεων και ο καθηγητής αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους επισκέφθηκαν το μεσημέρι το γραφείο Παιδείας και ανέφεραν το επεισόδιο σε αρμόδιο επαρχιακό λειτουργό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148