Ελλάδα: Προς συμφωνία για επέκταση του προγράμματος μέχρι το τέλος του χρόνου


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος προγράμματος, το οποίο εκπνέει στα τέλη Ιουνίου, ενδεχομένως κατά έξι μήνες.

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Δηλώσεις αναμένονται και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τουσκ χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση «σημαντικό βήμα» και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει διάθεση να συνεργάζεται με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο με τους Θεσμούς.

Όλα τα συμβαλλόμενα μέρη θέλουν λύση, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επανέλαβε ότι η νέα ελληνική πρόταση είναι ένα θετικό βήμα, επί της οποίας θα υπάρξει περαιτέρω αποτίμηση τις επόμενες ώρες.

Για ένα πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ο κ. Τουσκ παρέπεμψε την Τετάρτη το βράδυ, στο Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι οι προτάσεις που τέθηκαν προς εξέταση, «είναι ένα μείζον βήμα» που ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση και είναι «προς την σωστή κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε αισιόδοξος ότι την ερχόμενη Τετάρτη, στο Eurogroup, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και κατόπιν την Πέμπτη σε επίπεδο ηγετών, ώστε να υπάρξει λύση εντός της εβδομάδας.

Για «σκληρή δουλειά» που πρέπει να γίνει τις επόμενες ώρες και ημέρες μίλησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποχωρώντας από τη Σύνοδο Κορυφής.

(ΠΗΓΗ IN.GR)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137