Ελλάδα: Πρώτο δείγμα θετικό. Νέα συνεδρία του Eurogroup


Με την απόφασή του να συνεδριάσει εκ νέου αργότερα αυτήν την εβδομάδα -  ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, που κράτησε μόλις 70 λεπτά.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, και ο Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Σώματος εντός της εβδομάδας ώστε να διαμορφωθεί η λύση στο ελληνικό ζήτημα και ήδη από σήμερα το απόγευμα ξεκινά η εργασία των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο κ. Ντάισλεμπλουμ ανέφερε πως οι νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς αποτελούν ένα θετικό βήμα και τις καλωσορίζουμε, αλλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για μια σε βάθος μελέτη. Οι θεσμοί μπόρεσαν να δώσουν μόνον μια πρώτη εντύπωση και θα εργασθούν από δω και πέρα ώστε να υπάρξει επεξεργασία των λεπτομερειών και λίστα με τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να αναλάβει η ελληνική πλευρά.
Ο κ. Μοσκοβισί, από την πλευρά του, έκανε λόγο για μια πολιτική βάση που θα χρησιμεύσει στη σύνοδο κορυφής.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νταϊσελμπλουμ χαρακτήρισε ευρεία και συνολική την ελληνική πρόταση, που αποτελεί βάση για επανεκκίνηση.
Μιλώντας για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε λόγω της αποστολής δυο εγγράφων από την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, μολονότι ασφαλώς οι υπουργοί θα ήθελαν να έχουν νωρίτερα τις προτάσεις στα χέρια τους. Ο Επίτροπος, πάλι, μίλησε για ¨θετική κατεύθυνση¨ που συνιστά η ελληνική πρόταση.

(ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










131