Ελλάδα Χαμηλότερες από το 2006 οι δαπάνες για τους πανεπιστημιακούς


«Κατά τη διετία που προηγήθηκε, προσπαθήσαμε πολλές φορές να έρθουμε σε επαφή με την πολιτική ηγεσία της χώρας, σχετικά με τα μισθολογικά προβλήματα των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα» αναφέρουν στην επιστολή τους.
Οι καθηγητές και ερευνητές παραθέτουν αναλυτικά σχεδιαγράμματα της οικονομικής τους κατάστασης των τελευταίων ετών, τονίζοντας ότι οι μεταβολές των συνολικών δαπανών για μισθοδοσία, λόγω Μνημονίου, κατά την περίοδο 2009- 2010 είναι: βουλευτές -9,0%, δικαστικοί -25,5%, διπλωματικοί -16,1%, μέλη ΔΕΠ, ΕΠ ΤΕΙ και ερευνητές -11,7%, γιατροί του ΕΣΥ -8,1% και ένστολοι -11,0%.
«Όμως, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας για την κατηγορία των μελών διδακτικού επιστημονικού προσωπικού ΤΕΙ, ερευνητών κλπ, είναι οι μόνες, που είναι χαμηλότερες, ακόμα και από τα επίπεδα του 2006. Αυτό συνέβη, επειδή η κατηγορία αυτή είναι η μόνη μεταξύ των κρατικών λειτουργών, στην οποία δεν δόθηκαν, την περίοδο 2008-9, αυξήσεις, ενώ σε άλλες κατηγορίες οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς προσεγγίζουν το 100%. Επιπροσθέτως, κατά την ίδια περίοδο σημειώθηκε σημαντική αύξηση του ακαδημαϊκού προσωπικού των ΑΕΙ και των ερευνητών» αναφέρεται στην επιστολή.

(Από την αθηναϊκή εφημερίδα «Έθνος»).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203