Ένα 6% του κόμματος του ΑΚΕΛ…


ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΝΑΓΗ* 
Όπως αποδείχθηκε στον Α' γύρο των Προεδρικών Εκλογών, η Κύπρος έχει μέλλον και σωτηρία. Πέραν των όσων έχουν γραφτεί, για τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, εγώ θα κρατήσω το 6% (περίπου) του ΑΚΕΛ, το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα τη δυσφορία του προς τους τωρινούς Κυβερνώντες, αλλά και την θέληση για πραγματική αλλαγή, καθότι αψήφισε τους κομματικούς εξαναγκασμούς κι έστειλε μηνύματα σ’ όλη την Κύπρο με την υποστήριξη του προς τον Νίκο Αναστασιάδη.

Πάνω από κάθε λογής ιδεοληψίες, γύρω στις 30 χιλιάδες ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, τάχθηκαν ενάντια στον μακράν χειρότερο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, δείχνοντας την πραγματική τους αγανάκτηση για την κατάντια που μας έφερε ο ίδιος και η Κυβέρνηση του. Μια κατάντια την οποία όλοι, μηδενός εξαιρουμένου βιώσαμε και βιώνουμε. Ευτυχώς όμως, για τη Κύπρο μας υπάρχουν άτομα που καταλαβαίνουν...

Βάσει του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου, αρκετοί από τους καθολικούς ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, και κατά συνέπεια υποστηρικτές του Δημήτρη Χριστόφια στις εκλογές του 2008 καταλαβαίνουν πως πέραν των 8,500 μαθητών στα σχολεία είναι άποροι, με αποτέλεσμα να εξαρτώνται απ’ τα συσσίτια. Καταλαβαίνουν πως 200,000 συνάνθρωποι μας βρίσκονται κάτω απ’ το όριο της φτώχειας και πως η ανεργία έφθασε σε ποσοστά πρωτόγνωρα για την Κύπρο (14,7%, δηλαδή 50,000 άνεργοι). Καταλαβαίνουν πως αρκετοί γονείς αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους διότι βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση. Αντιλαμβάνονται πως οι απρόσκοπτες αποκοπές των επιδομάτων σε ευπαθείς ομάδες, η μείωση μισθών, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, καταλογίζονται στα «κατορθώματα» της Κυβέρνησης Χριστόφια.

Καταλαβαίνουν πως οι κακοί χειρισμοί που διαπράχθηκαν για τα εμπορευματοκιβώτια που εξερράγησαν την 11η Ιουλίου, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας μας, με την ανατίναξη του ηλεκτροπαραγωγικού μας σταθμού στο Μαρί-Βασιλικό και τον χαμό των 13 αθώων ψυχών, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ!

Έχοντας λοιπόν την επίγνωση της κατάστασης που βιώνουμε στη Κύπρο, όλοι αυτοί οι πολίτες μαζί με τον υπόλοιπο λαό της Κύπρου, πιστεύοντας για ένα καλύτερο αύριο στήριξαν την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη. Στήριξαν την Ελπίδα, την Αλλαγή, την Προοπτική, την Ανάπτυξη της οικονομίας μας, την προσπάθεια Ανασυγκρότησης του τόπου μας και την Απαλλαγή απ’ τη χαώδες Ακυβερνησία του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια.

Τη Κυριακή όλοι μας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, πρέπει να ασκήσουμε το πολιτικό μας χρέος. Το μοναδικό δίλημμα που έχει τη Κυριακή ο εκάστοτε πολίτης, δεν είναι μπλε ή κόκκινο, δεν είναι ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ. Είναι η δικαίωση της Ακυβερνησίας Χριστόφια που εμπαίζει και καταποντίζει τον Κυπριακό λαό ή η επιλογή μιας πραγματική αλλαγής.

Ο λόγος είναι και πάλι σε εμάς, τους πολίτες και καλό θα είναι εάν αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης... «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου», ένα σημαντικό απόφθεγμα του Abraham Lincoln (Πρώην Πρόεδρος ΗΠΑ). Έτσι λοιπόν ας καταλάβουνε όλοι επιτέλους πως η ψήφος δεν είναι εκτέλεση προσωπικών συμφερόντων, αλλά είναι η γραμμή πορείας που χαράζεις για το μέλλον του κοινωνικού συνόλου. Το χρωστάμε άλλωστε στις νέες γενιές. Όχι άλλα λάθη όπως αυτά του 2008. Καλή ψήφο.

Είμαι πεπεισμένη πως έχουμε πραγματικό μέλλον σαν λαός... Ας το αποδείξουμε !!!

*Φοιτήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΜΜΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










109