Έναρξη νέας χρονιάς, ΟΑΠ, φοιτητές, μουσικά ταλέντα, σχολικός εκφοβισμός, στην Επ. Παιδείας


Συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, στις 8.30 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

8.30 π.μ.

1.

(α)  

Προγραμματισμός των εργασιών της επιτροπής:

 

 

 

 

  •  

Διαδικαστικά θέματα και εγγραφή θεμάτων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου.

 

 

 

 

  •  

Διαβούλευση για την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης της επόμενης συνεδρίας της επιτροπής.

 

 

 

(β)  

 

Ο περί Ιδιωτικών Σχολείων Νόμος του 2017.

(Αρ. Φακ. 23.01.058.045-2017). 

(Τοποθέτηση).

 

 

2.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού από τους αρμοδίους για τα πιο κάτω θέματα:

 

9.00 π.μ.

 

(α)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές του εξωτερικού.

 

9.45 π.μ.

 

 

(β)

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις προωθούμενες αλλαγές σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ).

 

10.30 π.μ.

 

 

(γ)

Η ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρξουν.

 

11.15 π.μ.

 

 

(δ)

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων.

12.00 μ.

3.

Ο περί Σχολικού Εκφοβισμού και Ενδοσχολικής Βίας στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (Μέτρα Αντιμετώπισης) Νόμος του 2019.

(Πρόταση νόμου των κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Αννίτας Δημητρίου, Γιώργου Κάρουλλα και Δημήτρη Δημητρίου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού και Παύλου Μυλωνά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος).

(Αρ. Φακ. 23.02.060.070-2019).

(Συνέχιση της συζήτησης).

 

 

Σημ.:

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το 2 (α) θέμα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  του Υπουργείου Οικονομικών,  του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ), του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.), του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου, της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία, της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, της Αναγέννησης και της Δ.Κ.Κ.Φ. Αγώνας.

 

Για το 2 (β) θέμα κλήθηκε να παραστεί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού,
Αθλητισμού και Νεολαίας, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και εκπρόσωποι της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής) και του Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο του ιδίου υπουργείου.

 

Για το 2 (γ) θέμα κλήθηκε να παραστεί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού,
Αθλητισμού και Νεολαίας, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Για το 2 (δ) θέμα κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων.

 

Για το τρίτο θέμα κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής) και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του  ιδίου υπουργείου, του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS), της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, αρμόδιοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπρόσωποι του Κυπριακού Συνδέσμου Καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1071