Έναρξη του Έργου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία της Κυπριακής Εκπαίδευσης


     Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (YΠΠ) κήρυξε επίσημα την έναρξη του έργου για το σχεδιασμό και υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government) στην Κυπριακή Εκπαίδευση, πραγματοποιώντας στις 25 Ιουνίου 2018 την υπογραφή της σύμβασης με τον Ανάδοχο φορέα για παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Υλοποίησης του έργου «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης» (ΣΥΥ). Το ΣΥΥ είναι ένα σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα που αποσκοπεί στην τυποποίηση και επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.  Η εισαγωγή του στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι καίριας και πρωταρχικής σημασίας αφού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αναδόμησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

 Στην εναρκτήρια συνάντηση μαζί με τον Ανάδοχο φορέα που είναι η εταιρεία KPMG Ltd έγινε και επίσημα η έναρξη του έργου και τέθηκαν ήδη τα πρώτα χρονοδιαγράμματα.

 Γενικός στόχος του ΣΥΥ είναι η δημιουργία ενός προηγμένου πληροφοριακού συστήματος που θα εξασφαλίσει τη σωστή διαχείριση των πληροφοριών και αυτοματισμού των διαδικασιών συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της γραφειοκρατίας, του υψηλού διοικητικού κόστους και θα διασφαλίσει την άμεση ενημέρωση, συνεργασία και παροχή υποστήριξης των πιο κάτω εμπλεκομένων φορέων:

  • Σχολικές Μονάδες
  • Διευθύνσεις Σχολικών Μονάδων
  • Διευθύνσεις και Υπηρεσίες ΥΠΠ
  • Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας
  • Εκπαιδευτικούς
  • Γονείς και Μαθητές
  • Συνδικαλιστικές οργανώσεις
  • Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας
  • Σχολικές Εφορείες
  • Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

 Οι διάφορες υπηρεσίες του έργου θα προσφέρονται στους χρήστες σταδιακά, ενώ η παροχή του συνόλου των προγραμματισμένων υπηρεσιών θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

 Το ΣΥΥ αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, γι’ αυτό και έχει συμπεριληφθεί στον Στρατηγικό του Σχεδιασμό για την περίοδο 2016-2018. Άλλωστε,  πρόταση για «προώθηση των διαδικασιών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» είχε περιληφθεί και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα καθώς και την αναδιοργάνωση των διοικητικών του δομών. 

 Το συνολικό ποσό για την υλοποίησή του ΣΥΥ ανέρχεται σε €9,000,000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και συγκεκριμένα από τον ειδικό στόχο που αφορά στην αύξηση του αριθμού και της ποιότητας των υπηρεσιών που διατίθενται ηλεκτρονικά σε πολίτες και επιχειρήσεις και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175