Ενδιαφέρον Δημοσθένους για τους αδιόριστους συμβασιούχους Μεσης


 

Η ΟΕΛΜΕΚ υπολογίζει ότι αυτοί που θα μείνουν χωρίς διορισμό θα ανέλθουν στους 300 το υπουργείο υποστηρίζει ότι ο αριθμός τους κυμαίνεται στους 250.

Όπως πληροφορούμαστε, η πρώτη ενέργεια του κ. Δημοσθένους ήταν να καλέσει χθες στο γραφείο του τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, με τα οποία συζήτησαν το όλο θέμα. Αυτό που διαφάνηκε είναι ότι ο υπουργός Παιδείας είναι διατεθειμένος να καταβάλει προσπάθειες, ώστε να επαναδιοριστούν περισσότεροι συμβασιούχοι και το πρόβλημα να μειωθεί.

Η εικόνα που συνθέτει το καταθλιπτικό σκηνικό σήμερα είναι εξής.

  1. 1.Η όξυνση του προβλήματος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση. Λόγω της κρίσης πολλές ιδιωτικές σχολές απέλυσαν αριθμό εκπαιδευτικών τους, λόγω μείωσης εγγραφής μαθητών. Άλλοι πάλι, δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στον ιδιωτικό τομέα λόγω αβεβαιότητας και προτιμούν το διορισμό τους στη δημόσια εκπαίδευση. Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, πενήντα περίπου εκπαιδευτικοί, που δεν αποδέχτηκαν πέρσι το διορισμό με σύμβαση στο δημόσιο, φέτος απάντησαν θετικά. Άρα αυτοί οι πενήντα συμβασιούχοι που ήταν πέρσι στον ιδιωτικό τομέα θα διοριστούν ενώ είναι αδύνατο να επαναδιοριστούν οι τελευταίοι στον κατάλογο ανά ειδικότητα.
  2. 2.Το δεύτερο είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών. Το υπουργείο υπολογίζει ότι ο αριθμός των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης φέτος θα είναι μειωμένος κατά 1350 σε σύγκριση με πέρσι. Αυτό σημαίνει μείωση σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών (70-80).
  3. 3.Το τρίτο σημείο, που επίσης οφείλεται στην κρίση, είναι η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να μειώσει τις δαπάνες στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν καταργηθεί τμήματα επιλογών με μικρό αριθμό μαθητών (πχ. 8) που τις προηγούμενες χρονιές λειτουργούσαν με τον ίδιο αριθμό μαθητών.

Ο κ. Δημοσθένους άρχισε ήδη αγώνα δρόμου με τους υπηρεσιακούς του, ώστε να μειωθεί ο βαθμός του προβλήματος. Ήδη στο γραφείο του βρίσκονται εισηγήσεις που έγιναν κατά καιρούς για αντιμετώπιση του θέματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










255